Sanul este cartea de vizita a femeii, dar sanul este si o veritabila cutie de rezonanta a evenimentelor extraordinare din jurul femeilor. Cand e vorba de moartea cuiva apropiat, de imbolnavirea unui om iubit, cand se apropie examenele copiilor, c
Sanul este cartea de vizita a femeii, dar sanul este si o veritabila cutie de rezonanta a evenimentelor extraordinare din jurul femeilor.

Cand e vorba de moartea cuiva apropiat, de imbolnavirea unui om iubit, cand se apropie examenele copiilor, cand femeia isi pierde locul de munca sau cand este zguduita de cutremurul unui divort, intotdeauna unul din sani raspunde prompt, dar mai puternic decat celalalt. La 3 zile de la derularea unui eveniment cu implicatii puternice asupra sufletului si psihicului femeii apar modificari pe mamografia sau analiza termografica a sanilor ei. Uneori modificarea in analiza sanului apare si la cateva minute dupa aflarea unei vesti cu puternica implicatie psihica. Se modifica echilibrul hormonal al femeii. Tocmai de aceea echilibrul psihic este important pentru sanatatea sanilor unei femei. Aparitia unui stres puternic, o perioada de suprasolicitare modifica echilibrul hormonilor, iar sanul reactioneaza ca un rezonator. Doctor Bogdan Cupceancu, medic primar, atrage atentia ca examenele asociate fac posibil
un diagnostic inca din faza incipienta
a cancerului de san in proportie de 97%. Adica, e bine uneori sa combini examenele: ecografia, mamografia, termografia, examenul clinic, chiar si RMN-ul. Termografia pune in evidenta variatiile de temperatura de la nivelul pielii spre interior, indicand procesele patologice posibile in profunzimea sanului. Cu cat femeia intra mai tarziu la menopauza, cu ceva vreme peste 50 de ani, apare un risc mai mare de cancer de san.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.