Depeche Mode este o trupa cu o bogata istorie si comunitate de fani. Povestea spune ca ""fratia fanilor"" a inceput undeva la mijlocul sau spre sfarsitul anilor a€™80, iar idolatrizarea trupei a evoluat putin cate putin. Sunt persoane c
Depeche Mode este o trupa cu o bogata istorie si comunitate de fani. Povestea spune ca ""fratia fanilor"" a inceput undeva la mijlocul sau spre sfarsitul anilor a€™80, iar idolatrizarea trupei a evoluat putin cate putin.

Sunt persoane care afirma ca au devenit fani chiar in 1981. Este practic imposibil sa definesti un moment de declansare a ""fratiei"". Cea mai mare semnificatie pe care fanii i-au atribuit-o conceptului ""Mode"" a fost aceea a versurilor care sunt foarte puternice si care au reusit sa atinga coarda sensibila a ascultatorilor. Mai exact, un anume album sau piesa a fost luata drept catalizator al entuziasmului pentru ""Mode"". De exemplu, piesele ""Master and Servant"" si ""Enjoy the Silence"" sunt considerate drept cele mai miscatoare melodii. ""Enjoy the Silence"" este piesa favorita a ""depesarilor"". Cel mai popular album pare sa fie ""Black Celebration"", ""Violator"" venind pe locul doi.
IN NEGRU. Aproape orice fan Depeche are un tovaras cu aceleasi gusturi muzicale, prietenii fiind si ei o sursa pretioasa de informatii. Asadar, a fi fan inseamna o implicare sociala activa. ""Daca as fi barbat, m-as imbraca precum David. Daca as fi femeie, as fi multumita cu ideile mele. Totusi, ghetele Doc Martens nu trebuie sa lipseasca din garderoba fanului DM"", spune Sini, o fana din Finlanda. Hainele nu sunt un accesoriu imperios, insa culoarea negru si hainele din piele sunt de baza. Cel putin la un concert DM sau la petreceri cu dedicatie. La concertele trupei, marea masa de fani poarta tinute din anii a€™80, atmosfera fiind ""condimentata"" cu vestimentatii gotice.
PREFERINTE. Este dificil de definit genul muzical favorit al fanului DM. Multi s-au declarat simpatizanti ai band-urilor de synthpop si industrial, altii, in schimb, prefera tonuri dance, grunge sau jazz: New Order, The Cure, Recoil, Bomb the Bass, David Bowie, Spice Girls, New Kids on the Block. Nu este o surpriza ca ""depesarii"" prefera grupurile de synth. Jimi Hendrix, de exemplu, este un favorit controversat: unii l-au trecut pe lista lor de preferinte muzicale, altii insa nu s-au aratat foarte entuziasti, iar cateva grupuri depesiste habar nu au cine este Jimi. Tim Simenon, producatorul trupei Bomb the Bass, nu se afla nici el pe lista, multi uitand probabil contributia lui la piese house precum ""Beat Disa€™"", ""Megablast"" sau ""Winter in July"". (Raluca Grintescu)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.