Nadeja Bibescu (Stirbey), verisoara primara si sotia Printului Barbu Alexandru Stirbey, cel care a jucat un rol deosebit in politica tarii pana in 1931. Au avut patru fiice: Maria, Adina, Elisa si Jeana. Poreclit si ""Printul alb"", Barbu Stirbey
Nadeja Bibescu (Stirbey), verisoara primara si sotia Printului Barbu Alexandru Stirbey, cel care a jucat un rol deosebit in politica tarii pana in 1931.

Au avut patru fiice: Maria, Adina, Elisa si Jeana. Poreclit si ""Printul alb"", Barbu Stirbey era vazut de inalta societate a timpului ca iubit al Reginei Maria. Dar, contrar zvonurilor, Nadeja o admira sincer pe Regina Maria si aceasta reiese si din randurile de mai jos. De altfel, si Regina Maria in memoriile sale vorbeste foarte frumos despre Nadeja: ""Era si este inca tipul perfect al sotiei si al mamei. (...) Imi placea mult sa ma duc la ea; sotul si copiii ei imi erau de asemenea prieteni. Cand te aflai langa ea, pierea latura mai intunecata a vietii"".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.