PSD ia in calcul atat o posibila alianta post-electorala cu PD, cat si o colaborare pentru spargerea actualei coalitii guvernamentale, a declarat ieri senatorul PSD George Maior, transmite Mediafax. El spune ca, in conditii normale, problema unei ali
PSD ia in calcul atat o posibila alianta post-electorala cu PD, cat si o colaborare pentru spargerea actualei coalitii guvernamentale, a declarat ieri senatorul PSD George Maior, transmite Mediafax. El spune ca, in conditii normale, problema unei aliante politice incheiate de PSD se pune post-electoral, in functie de rezultatele eventualelor alegeri anticipate. "PSD este pregatit sa mearga singur in alegeri, pe un program social-democrat ferm, cu mobilizarea tuturor fortelor de stanga si in functie de rezultatele alegerilor - desi noi speram sa le castigam si sa facem singuri Guvernul - o alianta de acest tip cu PD este posibila pentru echilibrarea guvernarii, care, acum, este afectata cronic de instabilitate si incapacitate", a spus senatorul PSD.
Pe de alta parte, el a explicat ca pentru provocarea alegerilor anticipate, este posibila o colaborare PSD-PD, pentru spargerea actualei coalitii guvernamentale. "Interesul nostru, pana la 1 ianuarie 2007, este sa avem o guvernare, dar lucrurile stau foarte prost la nivelul Aliantei si este posibila o formula prin care PSD sa ajute la spargerea actualei coalitii guvernamentale, dupa care sa se ajunga la anticipate", a mai declarat Maior, precizand ca PSD ia in calcul si sustinerea unui eventual guvern minoritar.
Senatorul PSD a admis ca discutiile care se poarta in prezent intre PSD si PD pe probleme punctuale, se pot transforma, "in caz ca situatia in coalitie ajunge la o criza majora" si in discutii politice mai de substanta.
PNL nu crede in strategia PSD
Presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu (foto) (PNL), a sustinut ieri ca afirmatiile liderului PSD, Mircea Geoana, potrivit carora PD reprezinta o optiune deschisa pentru PSD in perspectiva declansarii alegerilor anticipate, par a fi mai curand "o aspiratie neimpartasita". Liberalul a explicat ca pentru PNL, PSD nu reprezinta o optiune si s-a declarat convins ca, nici pentru PD, PSD nu poate reprezenta o optiune politica de colaborare, atata vreme cat nu si-a rezolvat problemele de coruptie din vremea guvernarii si nu are o conducere coerenta si recunoscuta de lideri din teritoriu si de parlamentari. La randul sau, si vicepresedintele PNL Teodor Melescanu si-a manifestat neincrederea ca PD ar putea face un proiect politic cu pesedistii. (R.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.