Cum se sesizeaza forma manifesta acuta a hepatitei B? Profesorul doctor Adrian Streinu Cercel, directorul Institutului de Boli Infectioase ""Matei Bals"" din Bucuresti, spune ca atunci cand hepatita B intra in forma acuta, bolnavul sesiseaza ca
Cum se sesizeaza forma manifesta acuta a hepatitei B? Profesorul doctor Adrian Streinu Cercel, directorul Institutului de Boli Infectioase ""Matei Bals"" din Bucuresti, spune ca atunci cand hepatita B intra in forma acuta, bolnavul sesiseaza ca are ochii galbeni, urina lui se inchide la culoare, amintind de nuanta bruna a unei beri, iar scaunul se decoloreaza.

Bolnavul are greata, uneori este cuprins de varsaturi, simte o stare de disconfort in tot organismul, ii dispare pofta de mancare si tot timpul trage la somn. Observand aceste semnale, bolnavul trebuie sa mearga la medic, unde i se fac analizele si se constata ca transaminazele sunt crescute. De la acest medic este dirijat spre sectiile de boli infectioase, unde i se recomanda un veritabil pomelnic de analize, intre care si analize cu markeri, care pun in evidenta daca omul respectiv este infectat cu virusurile hepatitice A, B sau C. Daca se constata ca omul are virus B, trece pe o terapie impotriva hepatitei acute B, terapie antivirala cu interferon (care face parte din clasa citostaticelor) sau si cu lamivudina, un alt medicament antiviral imprumutat din terapia impotriva HIV.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.