Pe internet circula, de doua saptamani, vestea ca langa orasul Negru Voda din judetul Constanta se va organiza o adunare botezata Goa Trance. Practicantii Goa sunt deseori asimilati antiglobalismului, legalizarii drogurilor usoare si ecologiei. E

Pe internet circula, de doua saptamani, vestea ca langa orasul Negru Voda din judetul Constanta se va organiza o adunare botezata Goa Trance.

Practicantii Goa sunt deseori asimilati antiglobalismului, legalizarii drogurilor usoare si ecologiei. Este o practica curenta sa se ""ajute"" la intrarea in transa cu ierburi halucinogene.
""ZIARISTI SUB ACOPERIRE."" In luminisul unde erau plasate boxele, situat la vreo cinci kilometri de Negru Voda, se ajungea urmand un traseu marcat cu hartie igienica roz. Cativa tineri se zbenguiau in jurul boxelor, printre cearceafuri pe care erau desenate yantre, asemanatoare celor la care se ruga gurul Grig Bivolaru. Un june in tricou de marinar ne-a cerut 200.000 de lei, taxa de participare la actiunea ce urma sa aiba punctul culminant seara tarziu.
Seara a venit cu o ploaie torentiala, cu tunete si fulgere, lasand la locul marii actiuni doar vreo sase adepti zgribuliti ce ascultau muzica in jurul unui foc. Restul erau varati prin corturi. Esec total, ne-am zis. Cand sa plecam, am dat nas in nas cu Politia. Cam 15 insi bine facuti, in uniforme ale Politiei de Frontiera, si cativa in tinuta civila, despre care am aflat ulterior ca apartin Brigazii Antidrog din Constanta. Actiunea Politiei a fost prost organizata: au ratat sa controleze multe corturi ascunse printre copaci, iar tinerii nu au fost perchezitionati in buzunare si bagaje, astfel ca multi au avut posibilitatea sa scape de potentiala ""marfa"". Am cerut politistilor, intr-o prima faza, sa nu ne dezvaluie profesia si sa ne lase printre cei retinuti. Nu au tinut cont de rugamintea noastra, zbierand: ""Ba, ati avut printre voi ziaristi sub acoperire"".
SECRETOMANIE. Am fost dusi impreuna cu inca vreo 30 de baieti si fete la Politia din Negru Voda. Aici ne-au fost retinute, pentru mai multe ore, camera digitala, telefonul mobil si legitimatia de ziarist. Dupa mai multe ore de asteptare, am putut vorbi cu o doamna ""subinspector Manea"". Aceasta ne-a rugat sa nu ne grabim cu publicarea unui material pentru ca am putea sa pulverizam o ancheta mai serioasa a politiei. Dadusera deja zorii, pana cand majoritatii celor aflati in incinta Politiei li s-a dat drumul, retinanduli-se buletinele de identitate. Ni s-au inapoiat camera si telefonul. Din memoria camerei fusesera sterse, fara sa fim consultati, mai multe imagini, pe motiv ca ele contin chipurile politistilor antidrog. Impreuna cu noi mai ramasesera sase tineri, despre care am aflat ca aveau asupra lor hasis si ecstasy. Am fost suiti intr-un ARO si dusi la sediul Brigazii Antidrog din Constanta. Ne asteptam sa ne intalnim cu ""doamna Manea"". Cand colo, a aparut, dupa mult timp, un domn agent care ne-a fluturat pe la nas o legitimatie pe care am putut citi ca raspunde la prenumele Paul Florin si ca numele incepe cu litera ""T"". Am aflat, printre glume deplasate, ca suntem ""solicitati"" in calitate de martori, calitate in care, dupa alte cateva ore, am fost dusi la Parchet, unde, intr-un tarziu, am fost introdusi la un domn procuror care nu s-a prezentat. In schimb, in scurta intalnire, procurorul ne-a rugat sa nu publicam prea repede ceva. Am ingreuna mersul anchetei.

EXPLICATII DE DOI BANI RSR


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.