Steaua a fost amendata cu 2.100 de euro Comisia de Disciplina a LPF a decis ieri sa sanctioneze FC Steaua cu avertisment si cu amenda de 2.100 de euro pentru incidentele comise de suporteri la derby-ul cu Dinamo, dar si pentru organizare. ""Tinand

Steaua a fost amendata cu 2.100 de euro

Comisia de Disciplina a LPF a decis ieri sa sanctioneze FC Steaua cu avertisment si cu amenda de 2.100 de euro pentru incidentele comise de suporteri la derby-ul cu Dinamo, dar si pentru organizare. ""Tinand cont de raportul observatorului, am aplicat penalitatea maxima"", a declarat presedintele comisiei, Doru Viorel Ursu. Acesta a specificat ca sanctiunea nu a avut legatura cu lovirea cu o piatra a dinamovistului Claudiu Niculescu, ci cu faptul ca fanii au atacat autocarul oaspetilor si ca in arena s-a permis accesul cu bilete false.

CFR Cluj - Agresorii au fost identificati
Politistii au identificat patru tineri, suporteri ai echipei ""U"" Cluj, care, la sfarsitul saptamanii trecute, au agresat sapte fotbalisti si pe maseurul formatiei CFR Ecomax. Mircea C., Olimpiu S., Daniel O. si Florin M., toti din Cluj-Napoca, sunt cercetati pentru vatamare corporala si ultraj contra bunelor moravuri. Potrivit martorilor oculari, suporterii i-au lovit pe fotbalisti cu pumnii si picioarele, dar au folosit si un suport de metal, luat din parcarea hotelului. Patronul clubului CFR Cluj, Paszkany Arpad, a acuzat conducerea clubului ""U"" Cluj ca tolereaza astfel de manifestari, adaugand ca va depune plangeri la toate forurile fotbalistice din Romania si se va adresa UEFA: ""Asa ceva nu se intampla nicaieri in Europa, ca suporterii unei echipe sa atace cu atata ura si violenta jucatorii unei echipe din acelasi oras. Suporterii isi permit asa ceva pentru ca au in spate nomenclatura clujeana care conduce pe Universitatea Cluj"".
Tenis - Hanescu, in turul 2 la Monte Carlo
Victor Hanescu s-a calificat in turul al doilea al turneului de la Monte Carlo, dotat cu premii in valoare totala de 2.082.500 de euro. Hanescu l-a invins in turul intai, cu 6-2, 6-3, pe argentinianul Agustin Calleri. In faza urmatoare a competitiei, tenismanul roman il va intalni pe Radek Stepanek (Cehia). Pentru accederea in turul doi al turneului, Hanescu va primi 7 puncte ATP si un cec in valoare de 14.850 de euro.
Atletism - Descalificare la primul start fals?
Consiliul Federatiei Internationale de Atletism (IAAF), reunit in Qatar, s-a pronuntat in favoarea modificarii regulii privind startul gresit, acceptand propunerea ca orice sportiv sa fie descalificat la primul start fals. Aceasta propunere va fi supusa spre aprobare in cadrul celei de-a 45-a editii a Congresului IAAF, ce va avea loc in zilele de 3 si 4 august, la Helsinki. Chiar daca va fi aprobata, noua regula nu va fi aplicata la CM de la Helsinki, care va avea loc in perioada 6-14 august.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.