Reprezentant al SC Clubul Cascadorilor M&C SRL, Marian Chirvase a dat in judecata Societatea Romana de Televiziune (SRTV) solicitand instantei sa dispuna obligarea paratei sa inceteze producerea si difuzarea unei emisiuni pentru care cascadorul d
Reprezentant al SC Clubul Cascadorilor M&C SRL, Marian Chirvase a dat in judecata Societatea Romana de Televiziune (SRTV) solicitand instantei sa dispuna obligarea paratei sa inceteze producerea si difuzarea unei emisiuni pentru care cascadorul detine drepturi de autor.
DAUNE. Totodata el a cerut despagubiri de 500.000 RON, reprezentand ""prejudicii pentru drepturile lezate constand in aceea ca TVR a difuzat o emisiune cu acelasi format intitulata «Reconstituire la secunda» similara si aproape identica cu cea produsa de reclamant, fara a avea consimtamantul acestuia, conform contractului incheiat"" intre Clubul Cascadorilor si SRTV, se arata in plangerea depusa la Tribunalul Bucuresti. Cascadorul acuza faptul ca, dupa indepartarea firmei sale din cadrul proiectului si difuzarea mai multor episoade ale emisiunii sale, fara acordul sau, TVR continua sa-l prejudicieze in drepturile sale de autor. ""Ma dai pe mine la o parte si pui un subaltern al meu, difuzezi inca 11 emisiuni cu acelasi format si titlu, iar pe noua grila de programe ii schimbi titlul. Acum ii spune «Povesti intunecate», dar in spotul publicitar difuzat se spune clar ca emisiunea «Reconstituire la secunda» continua cu «Povesti intunecate». Am acte prin care dovedesc ca este o copie fidela dupa emisiunea mea, inregistrata la DACIN-SARA, societate pentru drepturi de autor in audio-vizual"", ne-a declarat ieri cascadorul Chirvase. Cel putin teoretic, azi la Tribunalul Bucuresti, SRTV ar trebui sa depuna la dosar probe in aparare. (Violeta Fotache)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.