Fostul presedinte al CNSLR Fratia-Filiala Timis, Valeriu Vanatu, a fost trimis in judecata pentru ca ar fi obtinut, prin coruptie, autorizatii de transport rutier international pentru patru firme. Pentru a sterge urmele, el ar fi ""falsificat"" u
Fostul presedinte al CNSLR Fratia-Filiala Timis, Valeriu Vanatu, a fost trimis in judecata pentru ca ar fi obtinut, prin coruptie, autorizatii de transport rutier international pentru patru firme.

Pentru a sterge urmele, el ar fi ""falsificat"" ulterior trei contracte de comision si consultanta, ne-a informat Directia Nationala Anticoruptie (DNA). Potrivit DNA, in perioada 2002-2003, inculpatul Valeriu Vanatu ar fi pretins si primit 23.300 euro si 300 RON de la reprezentantii a trei societati comerciale din Lugoj si a uneia din Timisoara pentru a le obtine autorizatiile. Procurorii spun ca functiile detinute de Vanatu in miscarea sindicala a anilor 1990-1995 i-a permis acestuia sa-si faca multe relatii in aceasta lume.
PRIETENIE. ""Ulterior, in perioada 2002-2003, dupa ce unii lideri din cadrul acestei miscari sindicale au avut acces la functii de conducere din Ministerul Transporturilor, Valeriu Vanatu s-ar fi prevalat de influenta sa asupra acestora, precum si de relatiile sale cu fostul ministru Miron Mitrea, fostul secretar de stat Traian Panait, ori cu fostul director al Autoritatii Rutiere Romane - Suciu Florin. Din actele de urmarire penala nu a rezultat existenta unor relatii de natura infractionala intre inculpat si reprezentantii fostei conduceri a Ministerului Transporturilor sau a Autoritatii Rutiere Romane care au aprobat eliberarea autorizatiilor."" Actele au fost obtinute ""in baza relatiilor de prietenie intretinute si cultivate cu acestia, din perioada in care au activat impreuna in miscarea sindicala"".
DOSARE NOI. El va fi judecat de magistratii Tribunalului Timis pentru trafic de influenta, cumpararea influentei unui functionar si fals in inscrisuri sub semnatura privata. Alaturi de el au mai fost timisi in judecata Laczko Stanculescu Francisc - acuzat de trafic de influenta si complicele lor, Teofil Petrule. Cei doi sunt acuzati ca l-au ajutat sa achizitioneze o locomotiva LDH, la un pret de 30 de ori mai mic. Pentru activitatea de administrator si director al SC Mac Invest, Valeriu Vanatu va fi cercetat intr-un dosar separat. Procurorii vizeaza in special legatura cu regionala CFR Timisoara si anume obtinerea privilegiata a unor contracte de prestari servicii. (Violeta Fotache)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.