Grupul bancar elen EFG Eurobank Ergasias este in continuare interesat de preluarea CEC si a bancii egiptene Bank of Alexandria, a declarat directorul executiv de la EFG Eurobank, Nikos Nanopoulos, informeaza AP. "Preluarea bancii turce Tekfenbank com
Grupul bancar elen EFG Eurobank Ergasias este in continuare interesat de preluarea CEC si a bancii egiptene Bank of Alexandria, a declarat directorul executiv de la EFG Eurobank, Nikos Nanopoulos, informeaza AP. "Preluarea bancii turce Tekfenbank completeaza, dar nu definitiveaza, strategia de dezvoltare continua a grupului EFG Eurobank", a spus Nikos Nanopoulos, precizand ca institutia pe care o conduce este interesata in special de preluarea Casei de Economii si Consemnatiuni (CEC) si a Bank of Alexandria. La inceputul acestei saptamani FG Eurobank Ergasias a anuntat ca a ajuns la un acord de preluare a 70% din actiunile bancii turce Tekfenbank pentru 182 milioane dolari. In Romania, EFG Eurobank Ergasias SA (EUROBANK) este actionarul majoritar la Bancpost. In Bulgaria, Eurobank controleaza banca bulgara Post Bank. In Serbia, Eurobank controleaza 93,5% din actiunile A.D. Beograd. In luna februarie 2006, Bank of Alexandria a anuntat ca va vinde o participatie de 70-80% din actiunile sale unui investitor strategic si alte 15-20% din actiuni printr-o oferta publica initiala. Deja Piraeus Bank, rivalul EFG Eurobank, are o retea de 25 de oficii bancare in Egipt. EFG Eurobank estimeaza ca pana la finele lui 2006 va avea o reta totala de 530 de oficii bancare in afara Greciei, dinte care 180 in Romania, 165 in Bulgaria, 105 in Serbia, 50 in Polonia si 30 in Turcia. In plus, in anul 2009 peste 20% din profitul net al grupului Eurobank, a doua banca din Grecia in termeni de capitalizare de piata, ar urma sa provina de la unitatile sale din Europa de Sud-Est.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.