Pentru prima oara, un artist canta sapte zile la rand, in sapte spectacole diferite, acompaniat de 700 de muzicieni. Intre 29 mai si 4 iunie, Sala Palatului din Capitala va fi gazda unui festival unic in lume, demn de Guiness Book of Records
Pentru prima oara,
un artist canta sapte zile la rand, in sapte spectacole diferite, acompaniat
de 700 de muzicieni.


Intre 29 mai si 4 iunie, Sala Palatului din Capitala va fi gazda unui festival unic in lume, demn de Guiness Book of Records. Cele sapte spectacole vor avea sapte decoruri sau amplasamente de scena diferite si nici un cantec, interpretat intr-o zi, nu va fi repetat pe parcursul ""Saptamanii Risipitorului de Frumuseti"". Unul dintre spectacole, ""In cautarea dorului pierdut"", va fi jucat in premiera la Bucuresti. Sapte zile in care o Diligenta cu papusi ne va purta intr-o calatorie fantastica pe taramul celor patru anotimpuri - vom lasa in urma Primavara salcamilor innebuniti, lanul de grau si Vara macilor infloriti; printr-un val de bruma vom regasi in campul de matase Toamna desfrunzita si, reinventand colindele in Iarna tarii de sidef, ne vom pierde Intre Rasuri si Trandafiri, pentru ca, fara sa stim, suntem mereu In cautarea dorului pierdut. De la simfonismul inedit gandit impreuna cu orchestratorul si compozitorul Marius Hristescu in Anotimpurile Poeziei Romanesti (o formula artistica al carei succes a depasit orice asteptari), la universul copilariei si la muzica si poezia populara - tot atatea ipostaze ale sufletului unui artist de geniu ce reuseste ca nimeni altul sa creeze o imagine tulburatoare si unica a sufletului romanesc. Tudor Gheorghe ramane un artist care nu se supune vreunei mode, care a simtit instinctiv nevoia sa se fereasca de orice tentatii, ramanand credincios atat siesi, cat si poeziei adevarate.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.