La 13 mai, la Brasov, are loc primul concert umanitar Punk Aid - Ajuta prin sunete, cu Buzz, Pistol cu capse, E.M.I.L. & Zob. Timp de patru ore si jumatate, The Club va fi gazda pentru circa 500 de spectatori, intrarea fiind 13 RON. Este pr
La 13 mai, la Brasov, are loc primul concert umanitar Punk Aid - Ajuta prin sunete, cu Buzz, Pistol cu capse, E.M.I.L. & Zob. Timp de patru ore si jumatate, The Club va fi gazda pentru circa 500 de spectatori, intrarea fiind 13 RON.

Este primul concert umanitar organizat de cele mai tari trupe punk rock din Romania, care atrage atentia asupra unui caz tragic: o tanara de 28 de ani este condamnata sa ramana imobilizata la pat, in urma unui stupid accident de circulatie. Barsticeanu Anca a fost in 2004 victima unui accident rutier, ramanand paralizata de la gat in jos. Fundatia infiintata de Christopher Reeve in SUA e specializata in tratamente pentru paralizii cauzate de leziuni ale maduvei sau ale sistemului nervos central.
RECUPERARE. Costul unui program de recuperare (a carui durata este de doua luni) se ridica la aproximativ 80.000 $. O alta posibila solutionare a problemei Ancai o constituie implantarea de celule embrionare stem, procedura ce poate fi efectuata numai la Beijing. Iar Anca are nevoie de trei operatii, fiecare in valoare de 20.000 de dolari. Pentru ca un prieten al Ancai este apropiat al celor patru formatii care vor sustine concertul, povestea ei a ajuns la membrii grupului E.M.I.L. si asa a aparut si ideea acestui concert. Scopul lui este pur caritabil, trupele au fost de acord sa cante fara onorariu, s-au gasit solutii pentru locatie si sonorizare si s-a convenit ca toti banii stransi din taxa de intrare sa fie donati Ancai. De asemenea, s-a deschis un cont in care fiecare persoana interesata poate depune o suma de bani, indiferent cat de mica: fiecare gest inseamna o speranta in plus pentru Anca.
CONT RON: RO73RNCB 1800000227520003; Cont euro: RO88RNCB1800000 227520024.
NUMAI PUNK. Cei care participa la acest concert umanitar sunt grupuri punk extrem de populare in Romania: Zob, cea mai mare trupa de la noi (1,93 m media de inaltime), E.M.I.L. din anul 2000 canta ska-punk, Pistol cu capse - o trupa punk-rock tanara, vesela, ambitioasa, Buzz - e infiintata anul trecut si canta un punk new school, melodios si usor comercial.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.