PSD a decis sa atace la Curtea Constitutionala Legea Lustratiei. Anuntul a fost facut ieri de purtatorul de cuvant al partidului, Cristian Diaconescu (foto), care a sutinut ca aceasta lege, in forma adoptata de Senat ""este neconstitutionala si antie
PSD a decis sa atace la Curtea Constitutionala Legea Lustratiei. Anuntul a fost facut ieri de purtatorul de cuvant al partidului, Cristian Diaconescu (foto), care a sutinut ca aceasta lege, in forma adoptata de Senat ""este neconstitutionala si antieuropeana"".
""Daca in Camera Deputatilor nu vor aparea modificari de fond, juridice, care sa faca operationala aceasta lege, vom fi obligati sa introducem un atac de constitutionalitate pe acest act normativ"", a spus Diaconescu. El a subliniat ca, in forma actuala, legea contine prohibitii in legatura cu dreptul de a alege sau de a fi ales, ceea ce contravine Constitutiei si normelor europene. ""Prin aceasta lege nu se condamna regimul totalitar. Nu exista o prevedere in acest sens, ceea ce incalca o recomandare a CEDO"", a mai aratat Cristian Diaconescu. MOTIUNE. Totodata, el a anuntat ca PSD va introduce la Parlament, luna viitoare, o motiune de cenzura dupa ce ministerul Sanatatii va adopta normele de aplicare a pachetului legislativ privind reforma in Sanatate, pe care Guvernul si-a asumat raspunderea in aceasta primavara.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.