Multe farmacii din judetele Vrancea si Timis sunt din nou asaltate de pacienti, care se tem ca se vor epuiza fondurile pentru medicamente compensate si gratuite.
De asemenea, multi pacienti sustin ca au fost nevoiti sa plateasca mai mult pent
Multe farmacii din judetele Vrancea si Timis sunt din nou asaltate de pacienti, care se tem ca se vor epuiza fondurile pentru medicamente compensate si gratuite.
De asemenea, multi pacienti sustin ca au fost nevoiti sa plateasca mai mult pentru medicamentele compensate. In opinia multor farmacisti, cauza acestei situatii este intarzierea finalizarii si publicarii in Monitorul Oficial a contractului-cadru, a normelor si listelor de medicamente compensate si gratuite pe 2006. Farmacistii sustin ca, inca de la 15 decembrie anul trecut, aceste documente trebuia finalizate si publicate in Monitorul Oficial (MO). ""Chiar in cazul prelungirii valabilitatii documentelor din 2005, totusi, cel tarziu la 15 martie 2006, acest pachet de documente trebuia publicat in MO, in asa fel incat la 1 aprilie sa intre in vigoare"", spune farmacista Aurora Toma. In aceste conditii, luna aprilie se anunta una de sacrificiu pentru bolnavi si farmacisti. ""Consecinta acestei intarzieri se va vedea in starea de dezordine, aglomeratie, cozi in multe farmacii. In cozile de la casele de asigurari de sanatate, in haosul creat pana ce vor fi instalate noile programe IT"", avertizeaza farmacista Aurora Toma. Ministerul Sanatatii a anuntat ca pregateste o noua lista de medicamente gratuite si compensate in concordanta cu prevederile noului pachet legislativ, dupa ce acesta va intra in vigoare.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.