Ieri, Adunarea Generala a Academiei Romane si-a ales un nou presedinte, in persoana lui Ionel Haiduc. Profesor la Universitatea ""Babes-Bolyai"" din Cluj, Haiduc a fost ales abia dupa al doilea tur. El a fost preferat de academicieni in fata cont
Ieri, Adunarea Generala a Academiei Romane si-a ales un nou presedinte, in persoana lui Ionel Haiduc. Profesor la Universitatea ""Babes-Bolyai"" din Cluj, Haiduc a fost ales abia dupa al doilea tur.

El a fost preferat de academicieni in fata contracandidatului sau Victor Voicu.
Inainte de inceperea votului, Eugen Simion, fostul sef al institutiei, a anuntat ca nu va candida pentru al treilea mandat. El a spus ca a lasat atat timp situatia neclara in privinta candidaturii sale pentru a-si fierbe contracandidatii: ""Imi cautam un succesor. Din pacate, cei pe care i-am dorit eu n-au acceptat sa se bage. (...) Toate speculatiile care au aparut si toate acuzatiile aduse ca eu vreau sa ma eternizez la conducerea Academiei au fost false. Eu de acum un an stiam ca o sa-mi inchei mandatul, nici nu-mi imaginam ca o sa mai candidez"". Simion miza pe Maya Simionescu, un alt candidat care a decis sa se retraga din cursa petru alegeri inainte de inceperea votarii. Ceilalti pretendenti la sefia Academiei, Florin Filip si Mircea Sandulescu, au fost eliminati din competitie inca din primul tur.
Ionel Haiduc va fi instalat in functie la 20 aprilie. La 26 aprilie vor fi desemnati cei trei vicepresedinti si secretarul general al institutiei. (Mihaela Suciu)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.