CNSLR-Fratia a decis lansarea unui partid "cu adevarat de stanga", care sa cuprinda toate categoriile de varsta si care ar putea fi inregistrat pana in toamna, a declarat, ieri, potrivit Mediafax, liderul confederatiei, Marius Petcu. Potrivit liderul
CNSLR-Fratia a decis lansarea unui partid "cu adevarat de stanga", care sa cuprinda toate categoriile de varsta si care ar putea fi inregistrat pana in toamna, a declarat, ieri, potrivit Mediafax, liderul confederatiei, Marius Petcu. Potrivit liderului sindical, initiatorii acestui proiect politic nu urmaresc castigarea alegerilor, ci a unor portofolii cu caracter social, cum ar fi postul de ministru al Sanatatii sau al Muncii. "Ne dorim doar o felie de putere", a declarat Petcu. Initiativa a pornit din interiorul CNSLR-Fratia, a spus Petcu, precizand ca decizia privind constituirea acestei formatiuni politice a fost luata de Consiliul General al confederatiei, in cursul acestei saptamani. Proiectul politic a fost demarat - potrivit lui Marius Petcu - din cauza nemultumirii legate de faptul "parghiile sociale nu mai sunt suficiente in fata unei puteri obtuze, care nu reuseste sa inteleaga nevoile cetateanului". Sindicalistii lucreaza deja la un statut, la o platforma program si culeg probleme si revendicari pe care le au in special pensionarii. Toate aceste materiale urmaresc sa reflecte "stanga romaneasca intr-o viziune moderna", a adaugat el.Conducerea CNSLR-Fratia va constitui un grup de initiativa, alcatuit din oameni care nu au functii politice ori sindicale, cautand in zona pensionarilor, a organizatiilor profesionale si in mediul academic. Marius Petcu asigura ca liderul partidului se va ridica din randul grupului de initiativa cu care va lucra cateva luni si nu va fi in nici un caz un fost lider de partid sau de sindicat. "Eu nu mai am nevoie de reformati fugiti din alte partide, care, pe structurile noastre serioase, sa vina sa capuseze", a spus Marius Petcu. (C.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.