O viata sexuala echilibrata are un impact pozitiv asupra moralului si increderii in sine. Efectele pozitive nu sunt numai de natura psihologica. Pentru ca sexul poate diminua riscul de cancer. In 1990, un studiu japonez pe 100 de barbati a dem

O viata sexuala echilibrata are un impact pozitiv asupra moralului si increderii in sine. Efectele pozitive nu sunt numai de natura psihologica. Pentru ca sexul poate diminua riscul de cancer.

In 1990, un studiu japonez pe 100 de barbati a demonstrat scaderea riscului cancerului prostatei in functie de cresterea frecventei si intensitatii actului sexual. Acest studiu a fost interesat de activitatea sexuala in cazul unui esantion de barbati intre 30 si 50 de ani.
STUDII. In 2001, un grup de cercetatori americani a interogat toti pacientii cu cancer de prostata, diagnosticati intre 1993 si 1996, cu varste intre 40 si 64 de ani, locuitori ai Comitatului Washington. Intrebarile au vizat dinamica sexuala a acestor persoane. Comparand raspunsurile primite de la pacienti cu cele colectate de la persoane sanatoase, cercetatorii au stabilit ca riscul cancerului este in mod direct influentat de sexualitate. Cercetatorii atrag atentia ca un subiect distinct il reprezinta numarul partenerilor de sex. Astfel, pericolul de cancer creste in cazul barbatilor infideli, deoarece ei sunt mai expusi infectiilor gonococice.
In ianuarie 2002, cercetatorii americani au reluat studiile, pentru a completa datele. Ei au avut posibilitatea de a demonstra asocierea dintre cancerul de prostata si bolile cu transmitere sexuala. In schimb, cercetatorii nu au reusit sa emita o concluzie definitiva privitoare la frecventa activitatii sexuale si riscul de cancer.
SARCINA. Un vast studiu efectuat pe un lot de calugarite intre 50 si 84 de ani arata o crestere a ratei mortalitatii prin cancere de san sau ale aparatului genital. Evident s-a pus intrebarea daca abstinenta sexuala este singura cauza. Cercetatorii au aratat ca acestei cauze i se adauga si lipsa sarcinii.

REVERSUL MEDALIEI


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.