Jurnalul National a indeplinit ultimele formalitati si a actionat Guvernul in judecata in urma refuzului acestuia de a ne pune la dispozitie Registrul de intrare-iesire de la Palatul Victoria cuprinzand perioada 26 decembrie 2004-31 ianuarie 2006.

Jurnalul National a indeplinit ultimele formalitati si a actionat Guvernul in judecata in urma refuzului acestuia de a ne pune la dispozitie Registrul de intrare-iesire de la Palatul Victoria cuprinzand perioada
26 decembrie 2004-31 ianuarie 2006.

Inainte de a formula cererea de chemare a Executivului in judecata pentru incalcarea Legii 544/2001 privind accesul la informatii de interes public, Jurnalul National a facut o reclamatie administrativa care a fost adresata sefului Secretariatului General al Guvernului Mihai Alexandru Voicu si prin care a solicitat din nou punerea la dispozitie a Registrului de intrare-iesire de la Palatul Victoria cuprinzand perioada 26 decembrie 2004-31 ianuarie 2006. Prin adresa nr.20/2516/MAV din 17.03.2006, Mihai Alexandru Voicu ne-a informat ca furnizarea acestor informatii nu ar intra in atributiile Secretariatului General al Guvernului. Mai mult decat atat, cererea noastra a fost transmisa catre Serviciul de Protectie si Paza. Si aceasta chiar daca noi adresaseram aceasta cerere SGG, in calitatea sa de institutie abilitata de lege sa organizeze activitatatea desfasurata in sediul Guvernului. In plus, noi ne-am mai adresat o data SPP care ne-a comunicat sec ca informatiile solicitate nu pot fi facute publice.
MOTIVUL. Jurnalul National a decis sa se adreseze Justitiei dupa incercari esuate de a determina Guvernul sa respecte legea si sa faca public Registrul de intrare-iesire de la Palatul Victoria. Documentul solicitat ar fi facut lumina in scandalul intalnirilor de taina ale premierului Tariceanu, ministrului Justitiei, Monica Macovei si omului de afaceri Dinu Patriciu, inculpat in dosarul Rompetrol. Jurnalul National dezvaluia la 23 ianuarie intalnirea pe care Patriciu a avut-o la sediul Guvernului cu Tariceanu si cu Macovei. Presedintele Rompetrol a fost primul care a recunoscut intrevederea, sustinand ca ea s-a petrecut insa prin martie-aprilie. Contrazis de Macovei si Tariceanu, care au convenit pe luna iunie, Patriciu se mai gandeste, isi consulta agenda si se opreste si el asupra aceleiasi luni .

AIUREALA. SGG arunca pisica in curtile altora


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.