Actrita, cantareata
Varsta: 47 de ani A debutat pe marele ecran la numai 15 ani Trofee: Ursul de Aur (Berlin, 1991), premiu de interpretare la San Sebastian (1995), premiul Academiei Europene de Film pentru intreaga activitate Festivalul
Actrita, cantareata
Varsta: 47 de ani A debutat pe marele ecran la numai 15 ani Trofee: Ursul de Aur (Berlin, 1991), premiu de interpretare la San Sebastian (1995), premiul Academiei Europene de Film pentru intreaga activitate Festivalul International de Film B-ucharEST 2006, aflat la ce-a de-a doua editie, a inceput cu o calatorie pe taramuri spaniole, pe ritmuri interpretate de renumita actrita- cantareata Victoria Abril. Ea si-a cucerit publicul prin sarmul sau din filmele lui Pedro Almodovar si ale altor regizori europeni. A jucat in controversatul ""Atame!"" (""Tie Me Up! Tie Me Down!""), in rolul unei actrite de film porno luata ostatica de un fan obsedat, si a colaborat apoi cu Almodovar la alte doua filme: ""Tacones Lejanos"" si ""Kika"". A luat premiul pentru cea mai buna actrita la Berlinala cu rolul din ""Amantes"" si un trofeu Goya pentru ""Nadie Hablara de Nosotras Cuando Hayamos Muerto"". Diva spaniola i-a purtat aseara pe spectatorii bucuresteni prin lumile semireale, semionirice revelate de ritmurile lascive ale bossanovelor. Pentru periplul sonor prin lumile Americii Latine oferit publicului din Capitala, Jurnalul National o declara pe Victoria Abril ""Omul zilei"".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.