Micuta Mariana (foto), fetita de 2 ani si jumatate care era tinuta intr-o cusca de bunicii dintr-o comuna bacauana, ar putea ramane tot in grija lor. Chiar daca situatia ei a intrat in atentia Autoritatii Nationale pentru Protectia Copilului, iar
Micuta Mariana (foto), fetita de 2 ani si jumatate care era tinuta intr-o cusca de bunicii dintr-o comuna bacauana, ar putea ramane tot in grija lor.

Chiar daca situatia ei a intrat in atentia Autoritatii Nationale pentru Protectia Copilului, iar presedintele insitutiei Bogdan Panait s-a prezentat personal sa vada situatia de la fata locului.
Doar ca oficialul nu a putut ajunge in catunul unde locuiesc bunicii fetitei din cauza nametilor. El a plecat dimineata din Bacau si a parcurs cei 30 de kilometri pana la Horgesti in aproape cinci ore. ""Am inteles ca vor veni si maine"", ne-a declarat Mitica Costica, secretarul Primariei Horgesti. El a mai precizat ca bunicul fetitei a explicat deja autoritatilor ca isi tinea nepoata intr-un tarc pe care il acoperea cu o plasa de sarma in momentul in care pleca din casa. ""In felul acesta voia sa se asigure ca fetita nu sare din tarc sa ajunga la foc sau sa iasa afara. Copilul nu a avut niciodata probleme medicale, si nici nu a fost agresat. Este un copil vioi si prietenos, care, din cat am inteles eu, din discutiile celor de la Protectia Copilului, va ramane tot in grija familiei, pentru ca nu sunt motive reale sa fie institutionalizat, dar decizia finala se va lua maine"", a mai spus secretarul Primariei Horgesti. (Mirela Romanet)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.