Sa zicem ca avem o fabrica cu 20 de mii de muncitoare, care produc fiecare de 2-3 ori (in termeni valorici) mai mult decat textilistele sau lucratoarele in constructii. Fabrica asta are mereu clienti, nu necesita investitii in retehnologizare, nu suf
Sa zicem ca avem o fabrica cu 20 de mii de muncitoare, care produc fiecare de 2-3 ori (in termeni valorici) mai mult decat textilistele sau lucratoarele in constructii. Fabrica asta are mereu clienti, nu necesita investitii in retehnologizare, nu sufera din cauza cresterii pretului la benzina. E o afacere mare, ultima afacere ramasa in mainile statului si la cheremul organelor lui. De ancheta. E vorba de industria prostitutiei in Romania.
Cifrele de mai sus sunt niste estimari. Poate ca sunt mai multe sau mai putine prostituate. Insa castigurile lor sunt, in medie, peste tot in lume, cu mult peste ce obtine o angajata in servicii, la o calificare similara. Business-ul are o fata vizibila peste tot in marile orase si beneficiari invizibili. Nu poti decat sa-i banuiesti in tinerii cu masini rapide si fara serviciu, in doamnele cu parul vopsit rosu care inchiriaza mai multe apartamente decat au nevoie, chiar in domnii comisari si sefi de politie cu vile mai impresionante decat bugetul votat de parlament pentru Ministerul de Interne. Faptul ca fetele sunt de vanzare intre clanurile de exploatatori arata ca banii multi pe care ele ii castiga sunt de fapt ai industriasilor acestui domeniu, care fac din sclavia umana o sursa de profit.
Cum putem opri asta? E simplu, insa de 15 ani imposibil pentru orice guvernare sau partid. Nici o initiativa de trecere in legalitate a prostitutiei n-a reusit sa treaca peste rasetele tampe din public si de la galeria presei. In spatele acestei intarzieri nepermise au crescut adevarate parcuri industriale ale sexului, atat de puternice acum incat fetele nu mai pot lucra in alta parte. Puterea lor nu vine doar din faptul ca le prind si le bat pe cele care nu se inscriu in cooperativa. Puterea lor vine din faptul ca asigura paza si protectie - inclusiv fata de oamenii legii. Prin ce metode - poate sa spuna SRI-ul sau o mica documentare in cazurile din ultimii ani, cu politisti platiti si chiar politicieni locali implicati in scandaluri...
Ei bine, tocmai aceasta forta, de a construi un stat in stat, poate fi luata din mana unor ticalosi prin simpla decizie de legalizare. Ea n-ar scoate multi bani in circuitul legal, insa ar destrama structuri de putere ilegitime, bazate pe crima. Structuri care, ca orice afacere, se extind si-n alte domenii ale crimei, o data ce rata de crestere in industria de baza incepe sa se plafoneze.
Faptul ca nu se intampla asta e o dovada de un deceniu si jumatate ca banii din sex se duc sus de tot. Sau - ca sa nu fim rai si tendentiosi - ca oamenii care ne conduc sunt in stare sa faca greseli grave si gratis.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.