Romania se situeaza pe primele locuri in topul tarilor cu cele mai agresive forme ale hepatitei C.
Rezultatele unui studiu recent arata ca genotipul I, care este cel mai agresiv, se raspandeste foarte repede. In plus, dintre toate tarile din
Romania se situeaza pe primele locuri in topul tarilor cu cele mai agresive forme ale hepatitei C.
Rezultatele unui studiu recent arata ca genotipul I, care este cel mai agresiv, se raspandeste foarte repede. In plus, dintre toate tarile din sud-estul Europei, Romania are coinfectia cea mai mare de virus hepatic B si D. Totusi, tara noastra se situeaza mult mai bine decat alte state la capitolul progreselor in domeniul tratamentului pacientilor cu hepatita C. HEPATITA B. In ceea ce priveste virusul hepatic B, medicamentele folosite pentru tratarea pacientilor infectati nu au schimbat semnificativ soarta acestora. Ghidurile internationale recomanda o noua abordare, care le va permite un tratament pe o perioada limitata de timp, spre deosebire de tratamentele clasice care trebuia urmate toata viata si care prezentau riscul aparitiei rezistentei virusului si al ineficientei terapiei.
Prof. dr. Mihai Voiculescu (foto), presedintele Asociatiei Romane pentru Studiul Ficatului, ofera exemplul vaccinarii impotriva hepatitei B, care este utilizata in toata lumea. In Romania exista protocoale terapeutice care sunt asemanatoare celor folosite in plan european, iar Casa Nationala de Asigurari de Sanatate monitorizeaza tratamentul pentru bolnavii infectati cu virusurile B si C. Singurul lucru care lipseste este insa o finantare mai buna, explica prof. dr. Voiculescu. In Romania, aproximativ un milion de persoane sunt infectate cu virusul hepatitei B si un alt milion cu virusul hepatic C.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.