In cadrul setului de masuri igieno-dietetice care trebuie urmate de omul hipertensiv se gaseste si o referire la asa ceva, dar trebuie limitata cantitatea de lichid care se bea doar daca hipertensivul mananca sarat. Daca omul cu tensiune mare nu face exces de sare poate bea oricate lichide. De altfel, conferentiar doctor Daniela Bartos, sefa sectiei de medicina interna de la Spitalul Clinic de Urgenta Floreasca, atrage atentia ca principala preocupare in incercarea de echilibrare a tensiunii arteriale este tocmai dieta hiposodata, adica bolnavul de hipertensiune nu trebuie sa mai puna sare in mancare, iar gospodina nu trebuie sa mai adauge sare in mancarea gatita. Alimentele contin ele sare: laptele are sare, plantele radacinoase cresc in pamant, unde exista clorura de sodiu. De aceea nu mai trebuie sa presari peste mancare sare, nu mai trebuie adaugata vegeta in mancarea hipertensivului, care trebuie sa cam evite si muraturile.
Despre autor:
Sursa: Jurnalul National
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
-
Analiză Clean Recycle: numărul deșeurilor de ambalaje, în creștere de sărbători
Sursa: green.start-up.ro
-
Baboon, roboții antrenați să îți automatizeze rapid și eficient afacerea
Sursa: start-up.ro
-
Programul Sezamo de Paște: până când putem face cumpărături și ce reduceri a...
Sursa: retail.ro
-
5 trucuri pentru a evita problemele digestive de Paște. Așa te poți bucura de...
Sursa: garbo.ro
-
Sunt bolnavă de tine, deși nu ești al meu...
Sursa: kudika.ro
-
Raiffeisen Bank are o ofertă la creditele ipotecare
Sursa: futurebanking.ro
-
Diana Șoșoacă intră în cursa pentru Primăria Capitalei
Sursa: wall-street.ro