Daca la sfarsitul anului 2003 revista ""Capital"" estima averea fratilor Mihailescu la aproximativ 11 milioane de dolari, acum cei doi oameni de afaceri sunt faliti. Mai mult, ieri, in jurul pranzului, ei au fost saltati din Craiova si trimisi la Buc

Daca la sfarsitul anului 2003 revista ""Capital"" estima averea fratilor Mihailescu la aproximativ 11 milioane de dolari, acum cei doi oameni de afaceri sunt faliti. Mai mult, ieri, in jurul pranzului, ei au fost saltati din Craiova si trimisi la Bucuresti.

Inca de acum un an, finantele doljene au cerut falimentul societatilor patronate de Eugen si Nicu Mihailescu pentru datorii de aproximativ 200 de miliarde de lei.
ACUZATII. In urma unei actiuni de amploare organizate ieri la Craiova si Calafat, politistii de la DCCOA Craiova, alaturi de procurorii DIICOT i-au retinut pe celebrii frati Mihailescu. In dosarul penal deschis pe numele celor doi afaceristi au fost retinuti si Dan Stoica, Stela Baetica si David Vasile, administratori ai societatilor comerciale prin intermediul carora cei doi au solicitat si obtinut returnari de TVA ilegale insumand circa 200 miliarde de lei vechi, din tranzactionarea fictiva a Fabricii de melasa din Calafat. Nicu si Eugen Mihailescu sunt acuzati de inselaciune, spalare de bani, evaziune fiscala si returnare ilegala de TVA, riscand sa stea 20 de ani in spatele gratiilor.
INEVITABIL. Arestarea lor era o decizie previzibila, surse apropiate celor doi dezvaluind in urma cu mai mult timp ca acestia nu mai detin nici un bun pe numele lor, dar nici bani lichizi pentru nevoile personale. Obisnuiti cu viata de lux, Eugen si Nicu imprumutasera diferite sume importante de bani de la mai multe persoane fizice, nemaireusind sa le inapoieze. Din acest motiv, ei au ales sa se ascunda prin diferite locuri, incercand sa scape de numerosii creditori.
EXTENSIV. Fratii Mihailescu s-au facut repede cunoscuti si in lumea fotbalului romanesc. Ei au preluat fosta divizonara B Electroputere Craiova, schimbandu-i numele in FC Extensiv, cu care in vara anului 1999 au promovat in prima divizie. Pentru meciurile de pe teren propriu, acestia au construit un cochet stadion, de 10.000 de locuri, in Parcul Romanescu, investitie care
i-a costat circa trei milioane de dolari.
De la Extensiv au plecat, si nu pe bani putini, cateva nume importante in fotbalul romanesc precum Mirel Radoi, Claudiu Niculescu, Claudiu Raducanu sau Florin Soava. Din transferurile lor, fratii Mihailescu au incasat sume mari, dar din care acum n-a mai ramas nimic. Gestionarea defectuoasa a firmelor a facut ca, intr-un timp relativ scurt, acestia sa ramana practic fara bunuri, atat stadionul, cat si ""brand-ul"" FC Extensiv (care intre timp se transformase in FC Craiova) sa fie preluate de omul de afaceri suedezo-iranian Jahred Faridi, cunoscut sub apelativul de Paul Valuta.

FIUL CU PROBLEME


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.