O noua informatie in legatura cu modul de a actiona al CIA a inflamat societatea civila din Grecia, dupa ce saptamanalul satiric elen Pontiki a publicat un articol in care se dezvaluie faptul ca un om de afaceri grec, membru al opozitiei socialiste,
O noua informatie in legatura cu modul de a actiona al CIA a inflamat societatea civila din Grecia, dupa ce saptamanalul satiric elen Pontiki a publicat un articol in care se dezvaluie faptul ca un om de afaceri grec, membru al opozitiei socialiste, a fost anchetat de serviciile secrete americane in Bulgaria. Totul s-a petrecut in luna iulie a anului 2004, pe vremea cand acesta se afla la Sofia.
LEGATURI CU IRAKUL. Conform saptamanalului, omul de afaceri Vassilis Katsikeas, care locuia in 2004 la Sofia, a fost interogat in privinta presupuselor sale legaturi cu gruparea terorista greaca 17 Noiembrie, desfiintata in 2002, si cu lumea araba, in special cu Irakul, unde el si sotia sa s-au deplasat de mai multe ori in timpul regimului lui Saddam Hussein. Publicatia afirma ca omul de afaceri a fost transferat agentilor CIA de catre politistii bulgari, care ii perchezitionasera birourile si care
l-au transportat la aproximativ 50 de kilometri de Sofia. Conform Pontiki, avocatul sau sustine ca permisiunea pentru interogatoriu a fost data de Ministerul bulgar de Interne. Dorind sa se intoarca la Atena, Katsikeas a fost obligat sa ramana in Bulgaria in virtutea unui ordin de interdictie de iesire din tara emis de autoritatile de la Sofia. El a obtinut, in final, permisiunea de a reveni in Grecia, abia dupa interventia Ministerului grec de Externe, in septembrie. Ministrul bulgar de Interne a respins aseara acuzatiile afaceristului elen. (C.M.)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.