Tragedia a lovit inca o data Egiptul. Un vas care avea la bord mai mult de 1.400 de persoane a naufragiat ieri, autoritatile temandu-se de ce e mai rau. Peste 200 de cadavre si peste 300 de supravietuitori au fost recuperati deocamdata. Un feribo

Tragedia a lovit inca o data Egiptul. Un vas care avea la bord mai mult de 1.400 de persoane a naufragiat ieri, autoritatile temandu-se de ce e mai rau. Peste 200 de cadavre si peste 300 de supravietuitori au fost recuperati deocamdata.

Un feribot cu mai mult de 1.400 de persoane la bord a naufragiat ieri in Marea Rosie, in apropiere de portul egiptean Safaga. La scurt timp dupa ce vasul
a disparut de pe radare, elicopterele trimise de urgen-
ta au reperat mai multe cadavre plutind la locul incidentului, dar si trei supravietuitori intr-o barca de salvare. Pana la ora inchiderii editiei, autoritatile egiptene reusisera sa recupereze peste 200 de cadavre si peste 300 de supravietuitori. Eforturile autoritatilor de a interveni pentru ajutarea eventualilor supravietuitori au fost ingreunate de vantul puternic.
ABIA PLECASE. Feribotul Al-Salam 98 avea la bord 1.310 pasageri, de origine egipteana, saudita si sudaneza, si 104 membri ai echipajului. In plus, vasul mai transporta si 22 de masini, 16 camioane si cinci vehicule de transport de marfa. Al-Salam 98 are o vechime de 25 de ani si cantareste 6.650 de tone. La scurt timp dupa ce a parasit portul saudit Duba, cu destinatia Safaga, contactul radar cu vasul a fost intrerupt, iar echipele de salvare maritime si aeriene au intrat in alerta. Guvernatorul Marii Rosii, Bakr
al-Rachidi, a decis infiintarea unei celule de criza la Safaga si a impus starea de urgenta in spitalele din regiune. ""Vasul a naufragiat la 57 de mile nautice de Hurghada"", o statiune balneara aflata aproape de Safaga, la 600 de kilometri sud-est de Cairo, a precizat directorul autoritatii portuare a Marii Rosii, Mahfuz Taha. ""Un elicopter a reperat barci de salvare cu oameni la bord"", a anuntat acesta la scurt timp dupa incident.
IPOTEZE. Deocamdata nu se stiu motivele pentru care feribotul a naufragiat. David Osler, specialist in asigurari de la compania britanica Lloyda€™s, citat de CNN, crede ca vasul s-ar fi putut rasturna. ""O data ce o mica cantitate de apa a ajuns la bord, poate declansa o leganare incontrolabila, care determina rasturnarea rapida a vasului"", a spus acesta. Este luata in calcul si posibilitatea ca vasul sa fi intrat in coliziune cu o alta ambarcatiune, ruta pe care se deplasa fiind una foarte aglomerata.

PELERINI


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.