Cartea ""Din ospatul credintei"", semnata de arhimandritul Teofil Paraian, a aparut recent la Editura Mitropolia Oltenia si este reunirea textelor celor 21 de conferinte pe care duhovnicul de la Sambata de Sus le-a sustinut in 1994 si 2005 la Craiova
Cartea ""Din ospatul credintei"", semnata de arhimandritul Teofil Paraian, a aparut recent la Editura Mitropolia Oltenia si este reunirea textelor celor 21 de conferinte pe care duhovnicul de la Sambata de Sus le-a sustinut in 1994 si 2005 la Craiova.


Intr-una din intalnirile cu tinerii, Parintele Teofil a fost intrebat: ""Cum se sterg pacatele omului?"". Iata ce a raspuns: ""Pacatele le sterge Dumnezeu, cand stie El si cum stie El. De obicei, cand nu ne mai gandim la ele, cand nu ne mai preocupa, cand nu ne mai urmaresc, consideram ca sunt iertate, dar nu pentru meritele noastre, pentru faptele noastre bune, ci pentru darul lui Dumnezeu, pentru mila lui Dumnezeu"".
TRAIRE. ""Noi facem binele si avem datoria sa cuprindem in pocainta fapta cea buna, in intelesul ca pocainta nu-i numai ceva negativ (asa ca nu ne gandim la un rau pe care l-am facut), ci este ceva pozitiv, pentru ca facem binele in locul raului pe care l-am facut, ci facem binele potrivnic raului ca sa avem ceva pozitiv in viata noastra, ca sa ne statornicim in bine, ca sa nu mai putem face raul. (a€¦) Pocainta este ceva cu privirea in viitor, nu este un lucru cu incremenire in trecut, adica tot timpul sa ma gandesc: «Ce-am facut, vai de mine!», ci ma gandesc tot timpul cum sa-I slujesc lui Dumnezeu mai bine in cealalta vreme a vietii mele.""


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.