Presedinte al Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS)
Varsta: 24 de ani Este cel mai tanar demnitar roman cu un rang atat de inalt Fost consilier de stat pe probleme economice al primului-ministru A absolvit Scoala Ec
Presedinte al Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS)
Varsta: 24 de ani Este cel mai tanar demnitar roman cu un rang atat de inalt Fost consilier de stat pe probleme economice al primului-ministru A absolvit Scoala Economica din Londra, dupa ce, in 1998, a beneficiat de o bursa de studii din partea Fundatiei Soros Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului a facut public contractul de privatizare al Bancii Comerciale Romane. Afacerea BCR a fost una dintre cele mai importante operatiuni europene ale anului 2005 si cea mai mare de pana acum de la noi din tara. Conform acordului, banca austriaca Erste Bank va prelua un pachet de 36,88% minus doua actiuni de la stat, la care se adauga pachetul de 25%, plus doua actiuni de la BERD si IFC. Vanzarea BCR a tinut prima pagina a ziarelor care au dezbatut intens si au analizat implicatiile tranzactiei. Publicarea contractului de privatizare reprezinta o premiera in Romania. Pentru transparenta cu care a tratat cea mai insemnata afacere a anului trecut din tara noastra, Jurnalul National il declara pe presedintele AVAS, Razvan Orasanu, ""Omul zilei"".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.