Sergiu Nicolaescu a urcat, in Decembrie a€˜89, pe creasta valului revolutionar care l-a spulberat definitiv pe Ceausescu de pe scena istoriei romanesti. Dar tot atunci s-a aflat si foarte aproape de zona primelor jocuri de culise, care s-au
Sergiu Nicolaescu a urcat, in Decembrie a€˜89, pe creasta valului revolutionar care l-a spulberat definitiv pe Ceausescu de pe scena istoriei romanesti. Dar tot atunci s-a aflat si foarte aproape de zona primelor jocuri de culise, care s-au finalizat prin instalarea puterii politice postdecembriste. In ultimii doi ani, Jurnalul National a intocmit, prin mijloace pur gazetaresti, o radiografie complexa a evenimentelor din Decembrie 1989. Documentelor din arhivele Justitiei si ale unora dintre institutiile implicate li s-au adaugat declaratiile oferite de foarte multi dintre oamenii care atunci au jucat diferite roluri, de la factori de decizie la nivel inalt pana la simpli executanti. Constituind o veritabila istorie orala, marturiile lor au clarificat adeseori amanunte despre care s-a vorbit foarte rar sau poate ca niciodata. Iar informatiile oferite de Sergiu Nicolaescu sunt un capitol aparte al acestei istorii recente, dar nu indeajuns de cunoscute. ""Stiu cine a tras""
Jurnalul National: Ati participat, din plin, la evenimentele din Decembrie 1989. In acest sens, sunteti cu adevarat o sursa de informatii ""de mana intai"".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.