ramas insa in urma o dezvaluire: paralel cu linia de metrou exista un tunel secret! S-a vorbit din prima clipa de existenta unui tunel subteran, construit o data cu Casa Poporului, plin acum cu apa refulata din canalizare, ce a penetrat peretele st
ramas insa in urma o dezvaluire: paralel cu linia de metrou exista un tunel secret!
S-a vorbit din prima clipa de existenta unui tunel subteran, construit o data cu Casa Poporului, plin acum cu apa refulata din canalizare, ce a penetrat peretele statiei de metrou. De aceea, marti noapte, la sedinta Comitetului de criza, prefectul Capitalei, Mioara Mantale, a cerut de la MApN harta subterana a Bucurestiului.
"Am gestionat de la inceput aceasta criza a inundatiilor din Bucuresti. Asa ca pompierii au fost primii care m-au informat despre infiltratiile de la Izvor", ne-a povestit, ieri, Mioara Mantale situatia ivita la statia de metrou din apropierea Palatului Parlamentului. Avea sa afle curand de existenta tunelului secret: "S-a constatat ca statia de metrou nu a fost inundata fiindca s-a acumulat apa de la ploaie, ci ea provenea de la un tunel care este in intretinerea MApN. Un colonel de la Armata mi-a spus cum stau lucrurile: pompele de evacuare s-au defectat, apa s-a infiltrat in tunel si de acolo in statia de metrou. Mi s-a raportat si ce fac pentru remedierea situatiei, iar interventia lor a fost impecabila: statia de metrou nu a fost inchisa nici un moment".
Cu privire la utilitatea tunelului secret, Mioara Mantale ne-a spus ca doar MApN e in masura sa ne ofere informatii. N-a vrut sa ne confirme datele vehiculate de lucratorii de la metrou despre dimensiunile ca-nalului subteran (latimea tunelului - 3,80 m). Iar purtatorul de cuvant al MApN, colonel Cristinel Ghiga, ne-a spus transant: "MApN nu comenteaza existenta acestui tunel".
Despre existenta acestui tunel paralel cu cel al metroului bucurestenii de peste 40 de ani stiu din vremea giganticului santier de la Casa Poporului. Circulau prin zona, de la Uranus - Izvor - Piata Unirii si vedeau haul ce se sapa de-a lungul Dambovitei. Faptul ca nu s-a tinut secret acest lucru, nici n-a incitat. Se stia ca Ceausescu isi face tunel care sa lege Casa Poporului de Cotroceni. Apoi, tunelele din maruntaiele Capitalei au reaparut ca subiect in zilele fierbinti ale Revolutiei. Pe acolo se spunea ca se ascund teroristii si securistii. Acum, existenta lor a devenit secret de stat, desi credem ca doar planurile acestor tunele pot avea acest atribut.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.