Guvernul a aprobat, ieri, printr-o hotarare, Acordul-cadru de imprumut dintre Romania si Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (BDCE), in valoare de 51,2 milioane de euro, pentru finantarea refacerii drumurilor si cailor ferate afectate de inund
Guvernul a aprobat, ieri, printr-o hotarare, Acordul-cadru de imprumut dintre Romania si Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (BDCE), in valoare de 51,2 milioane de euro, pentru finantarea refacerii drumurilor si cailor ferate afectate de inundatii, potrivit unui comunicat de presa emis de Guvern. Costul total al proiectului este estimat la 64 de milioane de euro. Contributia Romaniei la finantarea acestui proiect privind reabilitarea unor portiuni ale drumurilor si cailor ferate afectate de inundatii este in limita echivalentului in lei a 12,8 milioane euro, bani ce vor fi alocati din bugetul Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului. La aceasta suma se adauga fonduri in valoare de 12,672 milioane lei, necesare acoperirii contravalorii impozitelor si a taxelor datorate si platibile pe teritoriul Romaniei.
BDCE va finanta proiectul estimat sa se realizeze pana in 2007, in proportie de 80 la suta. Imprumutul se acorda pe o perioada de 20 de ani, cu 5 ani perioada de gratie. Beneficiarul imprumutului este Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului, prin Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale si Compania Nationala de Cai Ferate, CFR - S.A.
Contractarea lucrarilor care urmeaza a fi realizate in cadrul Proiectului se face prin utilizarea procedurilor interne de achizitii, potrivit legislatiei romane.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.