Rapidul joaca diseara, de la ora 19.45, la Andorra la Vella, prima mansa din turul intai preliminar al Cupei UEFA, impotriva echipei locale Sant Julia. Cu siguranta ca va fi un meci la discretia giulestenilor, care sunt nevoiti sa joace atat de devre
Rapidul joaca diseara, de la ora 19.45, la Andorra la Vella, prima mansa din turul intai preliminar al Cupei UEFA, impotriva echipei locale Sant Julia. Cu siguranta ca va fi un meci la discretia giulestenilor, care sunt nevoiti sa joace atat de devreme in C2 din cauza coeficientului de tara al Romaniei, care a scazut dramatic in ultimii ani prin lipsa de rezultate in competitiile europene. Practic, poate fi considerata ca o partida de pregatire, chiar daca drumul a fost unul lung, cu schimbare de avion la Milano si cu distanta Barcelona - Andorra la Vella parcursa cu autocarul. Antrenorul Razvan Lucescu a avertizat in ultima saptamana ca adversarii nu trebuie tratati de sus, pentru a nu avea surprize neplacute, insa acestea par excluse daca tinem cont ca Sant Julia este formata din amatori, care se vor invoi de la serviciu pentru a intalni Rapidul. Ieri dimineata, la plecarea spre Andorra, care s-a petrecut la ora 6, de pe Aeroportul International "Henri Coanda", Lucescu jr. a declarat ca doreste sa transeze calificarea inca din prima mansa a intalnirii. Giulestenii erau mai preocupati de soarta lui Robert Ilyes, unul dintre cei mai in forma mijlocasi ai echipei, care nu a semnat prelungirea contractului scadent in februarie anul viitor. Jucatorul a fost luat in delegatia alb-visinie, insa sunt putine sanse ca el sa fie folosit. Ilyes a declarat pe aeroport ca nu exista neintelegeri financiare, dar ca vrea sa mai astepte cateva zile, avand o oferta mai generoasa din Germania, unde s-ar duce gratis la finalul contractului. Fotbalistul de 31 de ani incaseaza in prezent un salariu de 40.000 de dolari anual, iar oferta de prelungire a intelegerii ii aduce o dublare a veniturilor. Razvan Lucescu s-a declarat convins ca, in cele din urma, Ilyes va semna un nou contract cu Rapid. Dupa partida tur cu Sant Julia, giulestenii isi vor continua pregatirile in Elvetia, la Anzere, urmand sa revina in tara saptamana viitoare, inainte de returul cu andorezii.
Achizitiile raman pe tusa
Dintre cei patru jucatori adusi in aceasta vara, doar portarul Mihai Minca poate evolua in aceasta seara, ceilalti fiind legitimati prea tarziu pentru a mai putea fi inclusi pe lista trimisa la UEFA. Astfel, Bogdan Mara, Romeo Stancu si Emil Dica au plecat in Andorra doar ca turisti, ei fiind luati in delegatie pentru a ajunge odata cu echipa la Anzere. In pregatiri, Razvan Lucescu va avea la dispozitie 25 de jucatori, iar pentru meciul din aceasta seara doar 20. In afara celor trei, portarul Danut Coman si fundasul Nicolae Constantin sunt nerefacuti, Vali Negru a ramas acasa, iar Artiom Karamian este aproape de a termina tratamentul urmat in ultima perioada la Bologna. Altfel, Mihai Stoica, fostul antrenor al "satelitului" Electromagnetica, numit director tehnic la Rapid in aceasta vara, a refuzat propunerea lui Mihai Stoichita de a-l seconda in Kuweit. Stoica a indeplinit acest rol la FC National, la Ankaragucu si la echipa nationala a Armeniei. Stoichita se afla in Kuweit, pentru negocieri privind preluarea reprezentativei, dar Stoica a refuzat sa-l insoteasca, mergand cu Rapidul in Andorra. (B.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.