Fostul director general al Electrica Bucuresti ramane dupa gratii, magistratii Curtii de Apel Timisoara respingand ieri recursul formulat de acesta fata de masura arestarii preventive luata de Tribunalul Timisoara. Dupa cum se stie Silviu Lucian Bogh
Fostul director general al Electrica Bucuresti ramane dupa gratii, magistratii Curtii de Apel Timisoara respingand ieri recursul formulat de acesta fata de masura arestarii preventive luata de Tribunalul Timisoara. Dupa cum se stie Silviu Lucian Boghiu a fost arestat luni, pentru o perioada de 29 de zile, de Tribunalul Timisoara. Avocatul fostului director de la Electrica Bucuresti a formulat recurs, actiunea sa fiind insa respinsa ieri de Curtea de Apel Timisoara, decizia neputand fi atacata.
Silviu Lucian Boghiu este acuzat de luare de mita si asociere in vederea savarsirii de infractiuni, procurorii PNA sustinand ca acesta ar fi "sprijinit o grupare infractionala sa comercializeze produse electrice contrafacute, determinand functionarii din subordine sa dispuna plata preferentiala a acestora, la preturi supraevaluate". In schimbul interventiilor sale la mai multe unitati din tara, Boghiu ar fi primit un autoturism Audi A8, evaluat la 2,5 miliarde de lei.
O suta de miliarde, prejudiciu
Pe langa Boghiu, in arest se mai afla alte 11 persoane toate cercetate in dosarul Electrica Banat. Anchetatorii au aratat ca acest caz priveste o retea de criminalitate economica organizata care a provocat, potrivit evaluarilor de pana acum, un prejudiciu de o suta de miliarde de lei bugetului de stat. Procurorii anticoruptie sustin ca este vorba despre o adevarata grupare infractionala de crima organizata in materie economica, ce a prejudiciat statul prin achizitia ilegala si la preturi supraevaluate, de catre societati comerciale de stat, a unor produse electrice contrafacute de la diversi agenti economici.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.