Magistratii Tribunalului Alba au admis, in data de 15 iunie, cererea de suspendare a certificatului de urbanism emis de catre Rosia Montana Gold Corporation (RMGC), in urma unei actiuni introduse de Asociatia Alburnus Maior. Conform unui comunicat al
Magistratii Tribunalului Alba au admis, in data de 15 iunie, cererea de suspendare a certificatului de urbanism emis de catre Rosia Montana Gold Corporation (RMGC), in urma unei actiuni introduse de Asociatia Alburnus Maior. Conform unui comunicat al Asociatiei Alburnus Maior, decizia judecatorilor este executorie (are efecte imediate) si va suspenda toate procedurile de autorizare bazate pe acest act, inclusiv procedura de obtinere a acordului de mediu. In urmatoarele zile Alburnus Maior urmeaza sa trimita tuturor autoritatilor relevante notificari privind aceasta sentinta, pentru a se asigura ca ea va fi respectata. In acelasi timp, autoritatile vor pregati si vor comunica Alburnus Maior termenii de referinta privind suspendarea procedurii de obtinere a acordului de mediu. Mai mult, suspendarea certificatului de urbanism presupune faptul ca orice avansare in procedura de "Modificare a Planului Urbanistic Zonal pentru Zona de Dezvoltare Industriala Rosia Montana Gold Corporation" este lovita de nulitate.
Reamintim ca, in luna august 2004 Gabriel Resources, companie miniera canadiana care detine 80% din RMGC, a anuntat ca a depus la Consiliul Judetean Alba o cerere in vederea obtinerii certificatului de urbanism. Prin obtinerea acestui certificat putea fi lansata oficial procedura de obtinere a acordului de mediu, prin depunerea Memoriului de Prezentare a Proiectului (Memoriul Tehnic) impreuna cu certificatul de urbanism autoritatilor romane competente. In decembrie 2004 RMGC a initiat procedura de obtinere a acordului de mediu. (D.E.I.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.