Postul de televiziune ProTv difuzeaza, de la 20.30, filmul "Naufragiatul", regizat de Robert Zemeckis, cu Tom Hanks in rolul principal. "Naufragiatul" este o poveste de aventuri si descoperiri in care este antrenat un om care doreste cu tot dinadinsu
Postul de televiziune ProTv difuzeaza, de la 20.30, filmul "Naufragiatul", regizat de Robert Zemeckis, cu Tom Hanks in rolul principal. "Naufragiatul" este o poveste de aventuri si descoperiri in care este antrenat un om care doreste cu tot dinadinsul sa supravietuiasca. Prima parte a filmului prezinta viata personala a lui Chuck Noland (Tom Hanks). Meseria il desparte mereu de Kelly (Helen Hunt), sotia sa, purtandu-l in locuri indepartate. Dupa unul din aceste drumuri, spre casa, Chuck este nerabdator sa petreaca seara de Craciun cu Kelly, insa sufera un accident cu charterul pe care-l pilota si naufragiaza pe o insula pustie din Pacificul de Sud. Timp de patru ani sotia sa si colegii de munca presupun ca este mort, iar Chuck trebuie sa invete sa supravietuiasca atat fizic cat si psihic. In acest timp Chuck se transforma intr-un adevarat Robinson Crusoe, adaptandu-se la viata salbatica a insulei, avandu-l pe "Wilson", o minge cu chip de om, ca sprijin moral.
Tot sambata, de la 23.00, pe TVR 2, va fi programat filmul "Wyatt Earp", cu Kurt Russell, Val Kilmer, Sam Elliott, Bill Paxton, Powers Boothe si Michael Biehn. Fostul avocat Wyatt Earp, cei doi frati ai sai si prietenul Doc se reunesc in orasul Tombstone, cu speranta de a duce aici o viata linistita. Dar oraselul incepe sa fie terorizat de o banda de raufacatori, condusa de fratii Clanton. Intre cele doua tabere, neintelegerile culmineaza cu o dura confruntare.
Duminica, de la 23.00, Prima TV difuzeaza filmul "Bopha!" in regia lui Morgan Freeman. Din distributie fac parte Danny Glover, Malcolm McDowell si Alfre Woodard. Debutand ca regizor, Morgan Freeman abordeaza un subiect delicat in prima sa pelicula: modul in care miscarea apartheid din Africa de Sud a impartit in doua tabere chiar si populatia de culoare. Danny Glover interpreteaza rolul unui politist, care crede ca incearca sa-i ajute pe cei de aceeasi rasa cu el, chiar daca serveste drept marioneta unui guvern rasist. In momentul in care fiul sau se implica in miscarea anti-apartheid, el se vede prins intre dragostea de familie si datoria pe care o are in calitate de ofiter de politie.
De la 20.00, pe HBO, telespectatorii vor putea urmari filmul "Ultimul samurai", cu Tom Cruise in rolul principal.
De la 22.00, TVR 2 difuzeaza filmul francez "Vatel", in regia lui Roland Joffe, cu Gerard Depardieu, Uma Thurman, Tim Roth, Julian Glover si Julian Sands. Franta anilor 1691. Intedentul Printului de Conde - Vatel - are o grea misiune: trebuie sa pregateasca o extraordinara cina festiva pentru 2000 de persoane la care invitat de onoare e nimeni altul decat insusi Regele Louis al XIV- lea.
De la 22.00, TVR Cultural va difuza Forsyte Saga, in care joaca actorii Damian Lewis, Gina McKee, Rupert Graves si Gillian Kearney. O noua si foarte moderna ecranizare a celebrelor romane ale laureatului Premiului Nobel pentru literatura, scriitorului britanic John Galsworthy. Seria urmareste destinul incarcat de dramatism a trei generatii apartinand clanului Forsyte - familie din asa-numita "middle class" engleza - incepand din perioada victoriana tarzie, pana in primele decenii ale secolului al XX-lea.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.