Proaspetele mamici isi fac nenumarate probleme legate de silueta. Multe dintre ele sunt nerabdatoare sa poata "sari", la scurt timp dupa nastere, in fusta preferata sau in perechea de pantaloni mulati. Medicii spun ca un program de exercitii fizice t
Proaspetele mamici isi fac nenumarate probleme legate de silueta. Multe dintre ele sunt nerabdatoare sa poata "sari", la scurt timp dupa nastere, in fusta preferata sau in perechea de pantaloni mulati. Medicii spun ca un program de exercitii fizice trebuie facut cu mare grija. Iata cateva sfaturi, prezentate pe site-ul www.desprecopii.com, care va ajuta sa va recapatati treptat silueta dupa ce ati nascut.
* in primele 6 saptamani te poti plimba zilnic, timp de o ora. in timp ce mergi, tine spatele drept si lasa-ti mainile pe langa corp. Fa incalzirea timp de 5-10 minute: alearga pe loc, roteste-ti umerii si apoi bratele inainte si inapoi de cateva ori.
* Dupa ce primesti acordul doctorului, poti incepe un program complet de exercitii. incepe prin plimbari lungi, timp de 50-60 de minute, de 4-5 ori pe saptamana. Bineinteles, il poti lua cu tine si pe bebe in carucior.
* incearca sa imparti un program de exercitii de 30 de minute in trei parti de cate 10 minute pe parcursul unei zile, in cazul in care nu ai suficient timp. si asigura-te ca exercitiile iti fac placere, astfel incat programul sa nu devina o corvoada.
* Daca nu iti permiti sa te duci la o sala, iti poti cumpara o caseta video sau poti urmari un program de aerobic la televizor (ai grija ca miscarile sa nu fie prea complicate sau sa te suprasolicite).
* Ai foarte multa rabdare. Mai devreme sau mai tarziu vei reveni la forma ta obisnuita. Nu dispera, chiar daca rezultatele nu se vad "cat ai bate din palme".
* Cantareste-te doar o data pe saptamana pentru a evita sa crezi ca slabesti prea putin si prea incet.
* Imediat ce primesti acordul doctorului, poti incepe un program de aerobic. Exercitiile ce solicita mai multe grupe de muschi (inotul, mersul pe bicicleta, jogging-ul) si maresc ritmul cardiac nu sunt recomandate.
* Exerseaza progresiv, crescand intensitatea si durata exercitiilor in timp. Daca vei exersa prea mult imediat dupa nastere, secretiile vaginale pot fi abundente sau isi pot schimba culoarea.
* Daca alaptezi, exerseaza dupa ce-ti golesti sanii. Pentru confortul tau, poarta un sutien de sustinere.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.