Agitatie, forte de ordine cat incape, un numar impresionant de "baieti buni" pe metru patrat, ba chiar si "mesteri" care pe ultima suta de metri aranjau dalele de pe alei. Ieri dupa-amiaza, centrul comercial Plaza Romania din Capitala a fost de depar

Agitatie, forte de ordine cat incape, un numar impresionant de "baieti buni" pe metru patrat, ba chiar si "mesteri" care pe ultima suta de metri aranjau dalele de pe alei. Ieri dupa-amiaza, centrul comercial Plaza Romania din Capitala a fost de departe cel mai bine pazit loc din toata tara. Motivul? Un "oaspete" extrem de important. Fostul presedintele al Statelor Unite, Bill Clinton, venit in vizita in Romania, si-a lansat cartea autobiografica "Viata mea". Sute de romani au facut ieri un inedit exercitiu de rabdare. Au petrecut ore-n sir la coada pentru a obtine autograful unei personalitati cu care nu te-ntalnesti de doua ori in viata: fostul presedinte american, Bill Clinton.
in libraria Diverta, "vanzoleala" a inceput putin dupa ora 14.30, chiar daca evenimentul era anuntat oficial pentru ora 15.30. Fanii lui Clinton, toti "inarmati" cu un tichet valoric de 749.000 lei, s-au asezat nerabdatori la coada, asteptand momentul in care Clinton le va strange mana si le va intinde cartea cu un autograf "proaspat".
Autorul s-a lasat insa ceva timp asteptat, el sosind in jurul orei 16.15, cu vreo trei sferturi de ora intarziere fata de ora anuntata. Timp suficient pentru ca "fanii" sa treaca prin filtrul de securitate, similar celor din aeroporturi, dar si pentru ca "gazdele" sa dea jos de pe perete un panou cu logo-ul librariei dupa ce "fratele" sau tocmai cazuse.
in costum si cu o foarte vesela cravata portocalie la gat, fostul lider de la Casa Alba si-a facut aparitia in aplauze, a impartit cateva zambete, apoi s-a asezat cuminte langa "mormanul" de carti. Unul cate unul, cei asezati la coada se apropiau, dadeau mana cu el si primeau cartea cu autograf. Prima persoana care s-a ales cu celebra semnatura a fost un VIP: Miorita Videanu, sotia primarului general al Capitalei. "Stau de doua ore. Dar merita", a declarat ea mandra, in timp ce le arata ziaristilor cartea deschisa la pagina pe care Clinton semnase. A adaugat si ca o intereseaza atat partea politica din carte, cat si detaliile legate de viata particulara a lui Clinton.
"Norocosii" care ieseau cu cartile semnate erau priviti cu invidie de cei care stateau de atata vreme la coada. "Abia astept sa-l vad pe Clinton. Sunt mare fan al lui, am fost si data trecuta cand a venit in Romania. Cred ca inca vreo ora-doua tot mai am de stat pe-aici", ne-a marturisit un bucurestean. Conform organizatorilor, "viteza" pe care o atinge Clinton la capitolul "autografe" este de unul la 11 secunde.

Fostul presedinte teroriza femeile care-i stateau in cale, conform marturiilor fostelor victime

Conform declaratiilor unor martori, fostul presedinte american a facut cariera politica si a ajuns la Casa Alba dupa ce a hartuit, a incercat sa intimideze si a terorizat majoritatea femeilor care i-au stat in cale. Totul cu sprijinul familiei acestuia. in cartea "Vietile lor: femeile victime ale masinariei Clinton", autoarea Candice E. Jackson citeaza o serie de declaratii ale unor martori despre cum Bill Clinton s-a folosit de puterea politica pentru a hartui, a intimida si a teroriza femeile care i-au stat in calea carierei.
Fie ca a fost vorba de cativa barbati platiti sa atace o vaduva, de amenintari la adresa unei ziariste din cauza investigatiilor facute de aceasta in Arkansas, pe vremea cand Clinton era guvernatorul acestui stat sau de angajarea unei echipe de detectivi particulari cu scopul gasirii de informatii care sa compromita o serie de persoane, scriitoarea Candice E. Jackson sustine ca fostul lider de la Casa Alba nu s-a dat in laturi de la nimic ca sa ii indeparteze pe toti cei care i-ar fi "incomodat" cariera.
"E foarte clar pentru mine ca a fost vorba de o atitudine plina de sange rece", spune Jackson. Kathleen Willey, una din femeile care l-au acuzat pe Clinton de hartuire sexuala, spune despre carte ca "e cea mai corecta si mai buna descriere a cosmarului prin care am trecut din cauza lui Bill si Hillary".

Aventuri amoroase ale liderului american

* Dolly Kyle Browning este una din primele iubiri ale lui Clinton. Cei doi au avut o legatura amoroasa inca din 1962, cand erau colegi de liceu in orasul Little Rock, din Arkansas. Dolly, care avea sa faca o cariera de succes in avocatura, a facut sex cu Clinton timp de 20 de ani.

* Cantareata Gennifer Flowers , acum in varsta de 53 de ani, a inceput sa se culce cu Bill Clinton in 1975. Frumoasa blonda, cu un bust proeminent, care a facut invidioase nenumarate femei si colege de breasla, a povestit ziaristilor ca Bill ii spunea sotiei ca pleaca noaptea sa faca jogging. Gennifer spune ca presedintelui american ii placea sexul oral mai presus de orice altceva.

* Monica Lewinsky , cea mai cunoscuta dintre amantele lui Clinton, a avut o legatura amoroasa cu acesta pe vremea cand ea avea 21 de ani si era stagiara la Casa Alba. Dupa 18 luni, Clinton a parasit-o, ceea ce a infuriat-o atat de tare, incat a povestit lumii intregi cum au facut sex in Biroul Oval si ce cadouri a primit.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.