Fostul sef al statului, senatorul PSD Ion Iliescu, nu a putut iesi ieri dimineata din spital, asa cum se anuntase, din cauza unui puseu dureros in piept, petrecut exact la ora la care comisia medicala intentiona sa ii semneze foaia de externare. Potr
Fostul sef al statului, senatorul PSD Ion Iliescu, nu a putut iesi ieri dimineata din spital, asa cum se anuntase, din cauza unui puseu dureros in piept, petrecut exact la ora la care comisia medicala intentiona sa ii semneze foaia de externare. Potrivit profesorului Sorin Oprescu, ieri dimineata, in jurul orei 8, Ion Iliescu a suferit "un episod de durere anginoasa spontana", care a nelinistit echipa de 11 medici ce ii supraveghea starea de sanatate. Acestia au decis sa amane externarea pentru alte cateva zile.
"Nu stiu sa va spun cat - poate doua, poate trei zile, poate o saptamana - depinde de cum evolueaza starea acestuia", a declarat Sorin Oprescu in cadrul unei conferinte de presa (foto) sustinute la spitalul Elias, la doua ore dupa incidentul petrecut cu fostul sef al statului. Evolutia de ieri a fostului sef de stat este destul de ciudata, in conditiile in care vineri starea acestuia era chiar buna, Iliescu avand puterea sa transmita chiar un drept la replica unui lider PSD, care declara ca demisia lui Adrian Nastase din fruntea partidului ar fi fost ceruta inca din vara 2004.
in ciuda semnalului postoperatoriu negativ dat de puseul dureros suferit, medicii au incercat sa pastreze optimismul situatiei. "Un astfel de episod nu este neobisnuit in evolutia pacientilor dupa stentare", a incercat profesorul Leonida Gherasim de la Spitalul Municipal, sa calmeze spiritele. "Ceea ce s-a intamplat e ceva obisnuit, domnul Ion Iliescu este un caz neobisnuit", a mai precizat unul dintre medicii care l-au operat marti pe senatorul PSD. intreaga echipa medicala a tinut sa precizeze ca, dintre toate complicatiile ce ar fi putut aparea, acesta a fost cel mai nesemnificativ incident, desi suficient de puternic incat sa ii sperie atat pe ei, cat si pe Ion Iliescu, dar mai ales pe sotia acestuia, Nina Iliescu.
in urma cu o saptamana, imediat dupa Consiliul National al Partidului Social Democrat, in care Ion Iliescu a tinut un discurs extrem de tensionat, acesta a suferit mai multe pusee de tensiune, duminica seara fiind internat pentru investigatii la Spitalul Elias.
Dupa analizele efectuate, s-a luat decizia interventiei chirurgicale pentru implantarea unor stenturi, in numar de 5, pentru a se putea dilata arterele stenozate in proportii ingrijoratoare. Dupa ce a fost plimbat in trei spitale, a stat 24 de ore la terapie intensiva, s-a intors pe picioare la Spitalul Elias, iar starea sa parea ameliorata, prin evolutia de ieri, Iliescu a dat peste cap planurile echipei medicale.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.