Romania a retrogradat meritat din Divizia I a Campionatului Mondial de hochei pe gheata de la Eindhoven. Echipa lui Daniel Herlea a lasat in urma o imagine stearsa, iar acum Biroul Federal se intrece in conferinte de presa care nu au cum sa scoata sp
Romania a retrogradat meritat din Divizia I a Campionatului Mondial de hochei pe gheata de la Eindhoven. Echipa lui Daniel Herlea a lasat in urma o imagine stearsa, iar acum Biroul Federal se intrece in conferinte de presa care nu au cum sa scoata sportul cu crosa si pucul din criza profunda. intr-un ocean de pesimism, Mihai "Babone" Stoiculescu, fundasul de 35 de ani al Sportului, de 1,94 metri si 102 kilograme, eternul criticat, e azi singurul care are motive sa schiteze un zambet. "Mi s-a parut mie ca e ceva ciudat cu olandezii. Dupa meciul cu ei, un suporter era in stare sa smulga tricoul de pe mine! A zis ca-mi da si 1.000 de euro, dar n-am renuntat la echipament. Pentru mine, care fac maine-poimaine 36 de ani, e o onoare ca am purtat inca un an "tricolorul" si nu renunt la el pentru nimic in lume", a povestit cel poreclit "Babone".
Batavii n-au abandonat. Impresionati de jucatorul roman, suporterii au fondat la Eindhoven un fan-club Stoiculescu . "Se numeste fan-club "Stoicu", pentru ca e mai usor de pronuntat pentru noi! L-as caracteriza pe Mihai drept "cult-figure": iubeste nebuneste gheata, arata ca un batranel obosit, dar cu toate astea, joaca bine", a marturisit Marc Spolti, unul din admiratorii tricolorului.
Deja, olandezii au conceput un joc de hochei pe Internet cu chipul romanului imprumutat personajului principal, au creat wallpaper-uri, iar tricoul cu numarul 27 este foarte solicitat producatorului de echipament care sponsorizeaza participantele la Mondiale!
"Babone" a depasit un moment de cumpana in urma cu sapte ani. in Pasajul de la Piata Muncii el a fost impuscat in mana stanga. "A fost o eroare. De fapt, cel vizat era un prieten al meu mai departat cu care m-au confundat atacatorii. Era vorba de o datorie neonorata de 4 milioane lei. Am stat doua saptamani in spital si am sechele si acum. Nu pot strange complet pumnul!", a povestit jucatorul, care a evoluat accidentat la umarul drept in toate partidele de la Mondialul olandez.



Geru si Moldovan s-au batut la "Stele verzi"

La show-ul "Stele verzi", programat luni, de la ora 20.30, au debutat in ring doi hocheisti, reprezentanti ai celor doua scoli de hochei foarte importante si mari rivale din Romania: stelistul Catalin Geru s-a batut cu ciucanul Ervin Moldovan ! "in timpul unui meci Steaua - Miercurea Ciuc, Papp Szabolcs i-a spart nasul lui Geru. La randul sau, Papp si-a rupt clavicula in Olanda si l-a numit pe Ervin pentru a-l razbuna si a transa pentru totdeauna proverbialul conflict", au explicat organizatorii. "Gerula" Catalin Geru a terminat la egalitate cu colegul sau de nationala, "Doctorul" Ervin Moldovan.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.