Dinel Staicu, patronul Universitatii Craiova, a anuntat ca gruparea olteana ar putea fi preluata, imediat dupa Sarbatorile de Paste, de un grup de investitori italieni. Staicu a mentionat ca acestia urmau sa asiste la meciul de aseara, cu FC National
Dinel Staicu, patronul Universitatii Craiova, a anuntat ca gruparea olteana ar putea fi preluata, imediat dupa Sarbatorile de Paste, de un grup de investitori italieni. Staicu a mentionat ca acestia urmau sa asiste la meciul de aseara, cu FC National. "La meci sunt asteptati niste investitori italieni care doresc sa preia Craiova. Vor veni pe filiera impresarului Roberto Barbagalo, cel care i-a adus pe Guso si Daouda. Italienii vor ramane in Romania si vor merge si la Bacau, sambata, pentru a vedea echipa, nefiind exclus ca imediat dupa Pasti sa fie semnate actele de preluare a clubului", a spus Staicu, adaugand ca nu este in masura sa ofere mai multe detalii despre aceasta problema. Intrebat daca exista posibilitatea ca Universitatea sa fie preluata de Adrian Mititelu, Staicu a spus: "Nu se pune problema ca Universitatea sa fie preluata de el nici de acum, nici din vara. Lupta se da undeva intre italieni si Netoiu". Staicu a promis prime de victorie de cate 30.000 de euro pentru echipa la meciurile cu FC National si FCM Bacau si a precizat ca jucatorii au incasat marti 15.000 de euro, reprezentand primele pentru remiza obtinuta in partida din deplasare, cu CFR Cluj, din etapa a 21-a a Diviziei A. Acestia au fost primii bani, reprezentand prime de joc, incasati de fotbalistii olteni din octombrie 2004, cand au invins, cu 2-0, pe Rapid, in etapa a 12-a. De atunci, Universitatea a inregistrat sapte infrangeri (doua in tur si cinci in retur) si un rezultat de egalitate (in retur).
Netoiu nu renunta
Desi a spus dupa negocierile esuate de saptamana trecuta ca nu mai este interesat de preluarea Universitatii, Gigi Netoiu s-a razgandit. Cum Mititelu nu l-a convins pe Staicu, in ultimele zile, ca poate plati pentru Universitatea, Netoiu a reintrat in afacere. "Vreau sa cumpar Universitatea pentru ca ma intereseaza soarta acestei echipe. Totul depinde insa de Dinel Staicu. Acum te intelegi cu el, iar peste cinci minute spune ca nu mai este de acord", a spus Netoiu. Staicu i-a cerut lui Netoiu, la ultima discutie, 1,5 milioane de euro pentru echipa, dar s-a aratat dispus sa o cedeze gratis daca va primi drepturile federative ale lui Guso, Daouda, Plesan si Moti. Netoiu era si el asteptat aseara la Craiova pentru negocieri cu Staicu.
Balaci: "Craiova nu va ramane fara echipa in A"
Ilie Balaci (foto) a declarat ieri ca orasul Craiova va avea echipa in Divizia A, chiar daca Universitatea va retrograda la finalul acestei editii de campionat, el precizand ca un grup de investitori este dispus sa cumpere la vara un loc in prima liga. Balaci s-a intalnit ieri, la un restaurant din Bucuresti apartinand fratilor Becali, cu vicepresedintele FC Dinamo, Gigi Netoiu, si cu fostul presedinte al Universitatii, Constantin Mitrita. "Ne-am intalnit, numai ca Gigi a spus ca va continua cu Dinamo in Divizia A, pentru ca nu s-a inteles cu Staicu. Gigi s-a retras, iar Dinel este inca patron sau, ma rog, el a zis ca a vandut echipa unor italieni. Mie imi este greu sa vad Universitatea in Divizia B si o sa incerc sa aduc niste sponsori, oameni care sa fie interesati, iar din vara, sa gasim o echipa care sa fie dispusa sa renunte la locul ei in Divizia A in situatia in care Universitatea ar pica", a declarat Balaci. Acesta a dezmintit ca echipa de la care se va cumpara locul in Divizia A este Jiul Petrosani: "Deocamdata am spus ca o sa fie cumparat, nu am dat nici un nume. A intrat Jiul in Divizia A? Atunci sa nu vorbim de Jiul, poate fi o alta echipa. Dar noi toti speram ca Universitatea sa nu cada in B". Balaci a precizat ca nu este exclus ca grupul de investitori in numele carora vorbeste sa cumpere o alta echipa decat Universitatea Craiova. "Nu se pune in discutie sa preluam Universitatea acum. Problema este din vara, dar numai daca echipa va fi de vanzare, pentru ca Dinel a spus ca a vandut-o deja. Daca Universitatea nu va fi de vanzare, vom gasi o alta echipa sa cumparam, pentru ca ar fi pacat ca un oras cum este Craiova sa nu aiba echipa in Divizia A. Dar, spun inca o data, noi tragem sperante ca aceasta sa fie Universitatea", a mentionat fostul jucator al Craiovei din anii '80. Intrebat daca se afla printre cei care vor avea actiuni la echipa care va reprezenta Craiova in sezonul viitor al Diviziei A, Balaci a raspuns: "Despre mine, deocamdata, nu pot sa spun nimic, vom vedea. Este vorba despre mai multi investitori, iar printre ei nu se afla si Netoiu, care a spus clar ca ramane la Dinamo. Este posibil ca Nicu Gheara sa fie actionar majoritar". (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.