Pierderea aferenta primului an de activitate al Raiffeisen Banca pentru Locuinte (RBL) s-a ridicat la 3,5 milioane euro, a declarat, ieri, vicepresedintele bancii, Wolfgang Melzer.
RBL a incheiat anul trecut un numar de 35.000 de contracte, in
Pierderea aferenta primului an de activitate al Raiffeisen Banca pentru Locuinte (RBL) s-a ridicat la 3,5 milioane euro, a declarat, ieri, vicepresedintele bancii, Wolfgang Melzer.
RBL a incheiat anul trecut un numar de 35.000 de contracte, in valoare totala de 155 de milioane euro, pentru care au fost efectuate depuneri in suma de sase milioane de euro, a aratat presedintele bancii, Ionut Costea.
Potrivit reprezentantilor RBL, suma medie contractata a fost de 4.773 euro, fata de 3.500 de euro cat a fost estimat initial.
Produsul RBL reprezinta un instrument de economisire si ulterior creditare, destinat finantarii investitiilor in domeniul locativ. Contractul presupune o perioada de economisire, cuprinsa intre 5 si 8 ani, la sfarsitul careia, pe langa suma economisita, se acorda un imprumut de aceeasi valoare.
Peste 42% dintre clienti au ales ales contractele cu tarif rapid, perioada de economisire fiind cea mai scurta, iar aproape 37% au preferat tariful standard. Doar 21% dintre contracte au o varianta de economisire moderata. In functie de suma depusa, perioada de economisire poate fi scurtata cu pana la doi ani.
Dobanda pentru economisire este de 3%, iar pentru creditul acordat banca solicita o dobanda de 6%. Avantajul produsului il reprezinta prima anuala acordata de stat pentru suma economisita, reprezentand 30% din valoarea depusa, dar nu mai mult de contravaloarea unui salariu mediu pe economie.
Pentru acest an, RBL si-a propus cel putin o dublare a sumelor contractate.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.