Uniunea cere Ungariei sa faca economii Autoritatile de la Bruxelles au solicitat Ungariei sa-si reduca semnificativ cheltuielile bugetare. Apelul Uniunii Europene este insotit de un avertisment dur, potrivit caruia, in caz contrar, Budapesta r

Uniunea cere Ungariei sa faca economii

Autoritatile de la Bruxelles au solicitat Ungariei sa-si reduca semnificativ cheltuielile bugetare. Apelul Uniunii Europene este insotit de un avertisment dur, potrivit caruia, in caz contrar, Budapesta risca sa nu poata respecta termenul-limita, fixat pentru 2010, cand deficitul bugetar trebuie sa ajunga la 3 procente din Produsul Intern Brut, pentru a putea trece la moneda euro. Ministrii europeni de Finante au somat autoritatile de la Budapesta ca pana la 8 iulie sa adopte masurile necesare pentru a-si respecta promisiunea de a reduce deficitul pe 2005 cu 1.020 miliarde de forinti (4,7% din PIB), urmand ca, pana in 2008, acesta sa ajunga sub 3 procente. Uniunea Europeana estimeaza ca, anul acesta, deficitul Ungariei se va deplasa pana la 5,2% si a cerut responsabililor de la Budapesta sa ia masuri urgente in acest sens. Ministrul ungar de Finante, Tibor Draskovics, spune insa ca tara sa va face eforturi pentru a-si respecta toate angajamentele. (Radu Croitoru)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.