Papa va ramane internat in spital timp de "o saptamana" a declarat ieri Joaquin Navarro Valls, purtatorul de cuvant al Biroului de presa al Sfantului Scaun, dupa ce a parasit apartamentul in care este internat Suveranul Pontif. Ioan Paul ll-lea se af
Papa va ramane internat in spital timp de "o saptamana" a declarat ieri Joaquin Navarro Valls, purtatorul de cuvant al Biroului de presa al Sfantului Scaun, dupa ce a parasit apartamentul in care este internat Suveranul Pontif. Ioan Paul ll-lea se afla de trei zile in spital, fiind internat in stare de urgenta. Chiar daca, gratie terapiilor aplicate, "parametrii sanatatii sale au revenit la "imite normale", nu se poate vorbi de o reala vindecare. Boala Parkinson afecteaza perpetuu si progresiv starea de sanatate a Papei. Insuficienta respiratorie, consecinta a bolii, este agravata acum de sindromul racelii si de inflamatia laringelui. Conform unor surse neoficiale, dar foarte bine informate, optimismul in legatura cu iesirea din spital si viitoarele implicari publice ale Papei este total nejustificat. Ca, de altfel, cel putin in viziunea celor mai apropiati colaboratori ai Papei, si starea de alarma excesiva a celor mai importante canale de televiziune internationale care au luat cu asalt spitalul Gemelli. Mass-media, considera Vaticanul, ar trebui sa urmareasca "cu seninatate si respect" recenta criza de sanatate a Papei, lui Wojtyla cuvenindu-i-se "acelasi respect ca oricarei alte persoane". Astfel, Navarro Valls a decis ieri sa se sustraga tirului de intrebari ale jurnalistilor, facand apel la forma scrisa a comunicatelor sale. Zilele acestea, la carma bisericii catolice se afla, ca si in alte circumstante similare, cardinalul Angelo Sodano. Nimic oficial, insa, avand in vedere ca unica situatie la care reglementarile actuale ale dreptului canonic nu au raspuns este tocmai cazul in care liderul Bisericii nu-si poate indeplini functiile publice din motive de sanatate, precum si faptul ca figura unui posibil vice-Papa nu este deocamdata prevazuta, cel putin in aparenta. In realitate, insa, agravarea starii de sanatate a Papei Ioan Paul al II-lea a determinat Vaticanul sa reevalueze iminenta unui succesor la ministerul lui Petru. Intre favoriti sunt Dionigi Tettamanzi, arhiepiscopul orasului Milano, Giambattista Re, prefectul Congregatiei pontificale a episcopilor si, mai ales, Angelo Scola, patriarhul Venetiei, faimos pentru calitatile sale de mediator. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.