Ingrediente:* 2 cani de faina
* o cana de lapte
* 1/2 cana de smantana
* 250 g unt
* 30 g drojdie
* 2 oua
* 2 cani de zahar
* 2 cani de miez de nuca
* 1 sticluta de esent de rom
* coaja rasa de la 2 portocale
Mod de preparare:Se amesteca faina cu untul, apoi se adauga drojdia dizolvata in jumatate din cantitatea de lapte, smantana si un ou intreg. Se framanta si se lasa acoperit cam o ora. Se fierbe laptele, pe foc mic, cu zaharul si nucile pisate marunt, pana se ingroasa, cand se ia de pe foc si se adauga coaja de portocala si romul. Se intinde aluatul, se acopera cu umplutura, se ruleaza, se pune intr-o forma unsa cu unt si se mai lasa o jumatate de ora la caldura, sa se dospeasca. Dupa aceea, se unge cu ou batut, se presara cu miez de nuca si se da la cuptor.
Sursa articol: delly.garbo.ro - Intampina Pastele cum se cuvine si reda atmosfera specifica sarbatorilor pascale, amenajand masa corespunzator, cu un minimum de efort. Vezi aici cum sa aranjezi masa de Paste intr-un mod spectaculos