Social 7 Iunie 2018 13:46 de Clara Vacaru
Baia este una dintre cele mai importante incaperi dintr-o locuinta, asa ca daca ai in plan sa te apuci de renovarea ei, ar fi bine sa-i acorzi acestui proiect atentia cuvenita. Ca sa nu ratezi nicio etapa importanta din procesul de renovare a baii, ti-am pregatit un scurt ghid. Respecta-l si totul va iesi perfect!

Pasul intai: stabileste bugetul

Stabileste un buget pentru tot procesul de renovarea a baii, inainte de inceperea efectiva a lucrarilor. Ia in calcul dimensiunea banii, costurile cu materialele de constructii si cheltuielile cu muncitorii. Ca sa-ti faci o idee despre cat o sa te coste materiale de constructii si mana de lucru, documenteaza-te foarte bine. Cum? Acceseaza mai multe site-uri specializate pe comercializarea de materiale de constructii, intra pe diverse grupuri online despre renovari si ia legatura cu cativa mesteri si intreaba-i de tarifele pe care le-ar percepe ca sa-ti reconditioneze baia.

Daca iti doresti sa te poti bucura de baia casei tale pentru multi ani de acum inainte, iti recomandam sa utilizezi niste materiale de constructii de calitate. O greseala foarte mare pe care ai putea sa o faci in procesul de renovare a baii ar fi sa cumperi niste gresie si faianta de top, dar sa dai puțin bani pe adezivii pentru placare. Adezivii pentru placare ar trebui alesi in functie de compozitia lor chimica si de pretul de achizitie. Daca, de exemplu, vei opta pentru niste adezivi de gresie la pret mic si nu pentru unii de calitate, placile ceramice de pe podeaua bucatariei tale nu vor rezistea prea mult dupa ce vor fi montate.

Pasul al doilea: bate palma cu muncitorii

Alege muncitorii cu care vei lucra pentru renovarea baii. Selecteaza-i din randul celor cu care ai discutat inainte sa-ti planifici bugetul pentru renovarea baii. Semnati un contract, care sa cuprinda drepturile si obligatiile fiecarei parti. Respectivul contract ar fi bine sa contina o data exacta pentru inceperea lucrarilor, precum si garantia pe care o ofera mesterii pentru munca lor.

Pasul al treilea: cumpara materialele

Dupa ce bati palma cu muncitorii, roaga-i sa-ti treaca pe o lista toate materialele de constructii pe care este nevoie sa le cumperi pentru renovarea baii. Inainte sa intocmeasca lista in cauza, atrage-le atentia ca iti doresti sa foloseasca niste materiale de constructii de calitate. Odata definitivata lista, achizitioneaza toate materialele de constructii. Ideal ar fi sa le cumperi dintr-un singur magazin, doarece s-ar putea sa obtii un discount

Pasul al patrulea: verifica lucrarile

Citeste si:
Un nou design și tehnologii inovatoare în timpul dușului
Un nou design și tehnologii...

Cumpara materialele necesare pentru renovarea baii, iar apoi nu-ti mai ramane decat sa te asiguri ca tot procesul decurge asa cum ai stabilit cu muncitorii. Daca pe durata renovarii baii nu o sa locuiesti in casa, ci la niste prieteni sau rude, ai grija sa discuti in fiecare zi cu muncitorii si, de asemenea, sa verifici, periodic, stadiul si calitatea lucrarilor.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.