Despre apa cu lamaie se spune ca are foarte multe beneficii, dar care dintre ele sunt adevarate si care sunt doar mituri pe care nu ar trebui sa le mai luam in seama?!

Lamaia este o sursa excelenta de vitamina C, care intareste sistemul imunitar si absoarbe eficient fierul din alimentatie, reducand riscul aparitiei unor boli grave, potrivit csid.ro.

Despre apa cu lamaie se spune, insa, ca are mult mai multe beneficii asupra corpului nostru, dar unele dintre ele sunt doar mituri:

  1. Te ajuta sa pierzi in greutate - se spune ca pectina, fibra solubila din lamaie este cea care anuleaza senzatia de foame, astfel ca vei manca mai putin. Cu toate acestea, sucul de lamaie stors in apa nu pastreaza o cantitate prea mare de pectina. Singurul avantaj pe care il poate oferi acest amestec este acela ca inlocuieste bauturile nesanatoase pe care oamenii au tendinta de a le consuma zilnic, noteaza descopera.ro.

  2. Este benefica pentru ten - continutul de vitamina C din sucul de lamaie este cel care contribuie la formarea colagenului, insa exista mult mai multe optiuni alimentare care ofera necesarul de vitamina C de care are nevoie organismul. Sanatatea pielii poate fi mentinuta numai cu o dieta echilibrata, care include legume, fructe si carne slaba, ce contribuie la productia de colagen.

  3. Detoxifica organismul - se spune ca daca bei suc de lamaie, elimini toxinele din organism, insa aceasta teorie nu este sustinuta stiintific. Nu exista dovezi ca sucul de lamaie detoxifica organismul mai bine decat o face apa, de exemplu.

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.