Presedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, nu a vrut sa declare zi de doliu national sambata, cu ocazia funeraliilor Regelui Mihai. 

Anuntul a fost facut de presedintele Parlamentului de la Chisinau, Andrian Candu, care a punctat ca a solicitat personal acest lucru, pentru a cinsti memoria Regelui Mihai.

”Regret ca presedintele nu a dat curs solicitarii mele de a declara zi de doliu national, pentru a respecta o traditie care exista in relatia cu Romania si luand in considerare trecutul nostru istoric. Regret atitudinea presedintelui Dodon, care marcheaza unele zile istorice din trecutul nostru legat de URSS, dar nu ia in considerare si alte momente istorice, care apartin noua, celor care traim pe acest teritoriu. Salut faptul ca anumite comunitati au decis sa fie in doliu. Astfel de initiative demonstreaza prezenta spiritului patriotic si civic in randul oamenilor”, declara, intr-un comunicat, presedintele Parlamentului Republicii Moldova, Andrian Candu, potrivit Digi24.ro.

Ziua de doliu national poate fi declarata exclusiv de presedintele tarii, potrivit legii.

Solicitarea a fost transmisa joi, de presedintele Parlamentului Republicii Moldova.

Delegatia Parlamentului a adus un ultim omagiu Regelui Mihai, la Castelul Peles.

Regele Mihai va fi inmormantat astazi, la Curtea de Arges.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.