Regele Mihai continua sa se afle intr-o stare ingrijoratoare de sanatate, iar medicii considera prea riscanta deplasarea regelui de la resedinta privata la spital, fiind unanimi in recomandarea ca tratamentul administrat acestuia sa se concentreze acum pe prevenirea suferintei si pe pastrarea confortului fizic si psihologic, a transmis, duminica, Biroul de Presa al Majestatii Sale. In document se mai precizeaza ca prezenta la resedinta privata din Elvetia va continua sa fie limitata doar la fiicele Majestatii Sale si la Mitropolitul Iosif.

Biroul de presa al Regelui Mihai transmite ca in zilele care au trecut de la comunicatul din 6 noiembrie starea generala a regelui nu s-a agravat, semnele vitale ale Majestatii Sale aflandu-se pe o platforma constanta, iar medicii au administrat o medicatie care sa usureze somnul si respiratia.

Cu toate acestea, Regele Mihai continua sa se afle intr-o stare ingrijoratoare de sanatate, iar scaderea accentuata a capacitatilor fizice si a capacitatii de comunicare, precum si imposibilitatea de a se deplasa fara ajutor au ramas la acelasi nivel.

"Regele Mihai este ingrijit la domiciliu cu exceptionala competenta si cu mare grija de o ampla echipa medicala. Doctorii evalueaza zilnic starea Majestatii Sale. Medicii au transmis faptul ca, in actuala stare in care se afla Majestatea Sa, Principesa Mostenitoare Margareta poate sa se intoarca in Romania deocamdata, pentru a-si relua activitatile publice. Medicii considera prea riscanta deplasarea Regelui Mihai de la resedinta privata la spital. Ei sunt unanimi in recomandarea ca tratamentul administrat Majestatii Sale sa se concentreze acum pe prevenirea suferintei si pe pastrarea confortului fizic si psihologic al Suveranului", spune sursa citata, potrivit News.ro.

De asemenea, Biroul de Presa al Regelui Mihai spune ca Mitropolitul Iosif al Europei Occidentale a fost la resedinta din Elvetia in mai multe randuri si l-a impartasit pe rege. De asemenea, reprezentanti ai sai se deplaseaza frecvent la resedinta regala.

"In afara de Principesa Mostenitoare Margareta si de Principele Radu, prezenta la resedinta privata din Elvetia va continua sa fie limitata doar la fiicele Majestatii Sale si la Mitropolitul Iosif (sau trimisul sau). Personalul Casei Majestatii Sale va continua, cu devotament si insufletire, misiunea pe langa Regele Mihai I"
, se adauga in comunicatul citat.

Casa Regala a anuntat in 6 noiembrie ca starea generala a Regelui Mihai s-a agravat si ca acesta prezinta o slabiciune accentuata, cu o scadere semnificativa a rezistentei, principesa Margareta aflandu-se deja la resedinta privata din Elvetia. Un alt comunicat, din 8 noiembrie, preciza ca sarbatoarea Sfintilor Mihail si Gavril il gaseste pe Majestatea Sa Regele Mihai in stare de suferinta si ca nu va exista niciun eveniment organizat la resedinta acestuia. De asemenea, consemna ca regele Mihai a fost impartasit de un trimis al IPS Mitropolitului Iosif al Europei Occidentale si Meridionale.

Citeste si:
Concursul de Eleganta Sinaia 2019: marele premiu a fost castigat de...
Concursul de Eleganta Sinaia...

Miercuri, seful Casei Regale, Andrew Popper, a declarat la TVR ca starea regelui Mihai este foarte precara, dar pentru moment s-a stabilizat, iar medicii isi concentreaza eforturile pentru a-l mentine fara dureri. El a precizat ca regele "are momente in care este constient, are si momente in care este mai putin constient".

Regele Mihai a implinit 96 de ani in 25 octombrie.

Regele Mihai I - ultimul monarh din tarile Europei de Est - s-a retras din viata publica la inceputul lunii martie a anului trecut, cand Casa Regala a anuntat ca acesta a fost diagnosticat cu carcinom epidermoid metastazant si leucemie cronica si a fost supus unei interventii chirurgicale la o clinica din Lausanne.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.