Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, este de parere ca femeile din mediul antreprenorial se confrunta cu grave probleme: au acces dificil la finantare si resimt lipsa unor retele de sustinere profesionala. 

Presedintele a precizat ca tara noastra trebuie sa accelereze ritmul de recuperare a decalajelor atat prin schimbarea mentalitatilor, cat si prin abordarea integrata si multidimensionala a politicilor legate de egalitatea de gen.

Prezent la Conferinta femeilor francofone, Iohannis a punctat faptul ca femeile care lucreaza in economie, cercetare si dezvoltare, cele care vor sa devina antreprenori si cele care vor sa isi lanseze afaceri sunt modele pentru tanara generatie.

Cu toate acestea, presedintele admite faptul ca ele se confrunta cu cateva probleme destul de grave intrucat au acces dificil la resursele de finantare si resimt lipsa unor retele de sustinere profesionala.

"In aceste doua zile, dumneavoastra, autoritati si institutii publice, reprezentanti ai mediului privat ori asociativ, sunteti invitati sa analizati constrangerile de natura economica, culturala, sociala si educationala care afecteaza antreprenoriatul feminin. Plasata sub inspirata deviza «Femeile se afirma», Conferinta de la Bucuresti urmareste sa fructifice exemplele femeilor de succes, care au reusit sa aduca valoare adaugata sferei economice prin forte proprii, cu perseverenta, creativitate si inovatie. Salut propunerea ca la aceasta conferinta sa se lanseze o retea a antreprenoriatului feminin francofon, care astfel isi poate consolida si valorifica mai bine identitatea

Cu toate ca in Romania s-au facut progrese importante pentru atingerea obiectivelor egalitatii de sanse, suntem constienti de nevoia accelerarii ritmului de recuperare a decalajelor, in primul rand prin schimbarea mentalitatilor, dar si prin abordarea integrata si multidimensionala a politicilor din domeniu, inclusiv in sprijinirea antreprenoriatului feminin. (...) De o suta de ani, Romania a dat politicii, culturii, stiintei, educatiei si sportului o serie de importante personalitati feminine. Avem datoria sa onoram aceasta pretioasa contributie, facand din egalitatea de gen una dintre marile impliniri ale lumii, o pretioasa mostenire pentru generatiile care vor urma", le-a spus Iohannis participantilor la conferinta, potrivit Profit.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.