Administratia Nationala de Meteorologie a emis avertizari de ploi insemnate cantitativ si intensificari ale vantului la munte.

Cod portocaliu: Incepand de luni, ora 12.00 pana marti la ora 18.00, in zona deluroasa si montana a judetelor Mehedinti, Gorj, Valcea, Arges si Dambovita cantitatile de apa vor depasi pe arii extinse 50...60 l/mp si izolat 80 l/mp, scrie digi24.ro.

Cod galben: "Din dimineata zilei de luni, 23 octombrie, aria ploilor se va extinde dinspre vest cuprinzand treptat cea mai mare parte a tarii. In intervalul mentionat in Oltenia, cea mai mare parte a Munteniei (inclusiv in zona municipiului Bucuresti), local in Transilvania, precum si in zonele montane si submontane, se vor cumula cantitati de apa ce vor depasi local 20...30 l/mp si izolat 40 l/mp. In zona Carpatilor Meridionali si a Carpatilor de Curbura, se vor cumula cantitati de apa pe arii extinse intre 30 si 50 l/mp si izolat peste 60 l/mp. Vantul va avea intensificari, local si temporar, in majoritatea regiunilor, cu viteze de 50...55 km/h, iar la munte, cu precadere in zona inalta a Carpatilor Meridionali, vor fi rafale de peste 70...80 km/h", anunta meteorologii.

Temperaturile vor scadea de la o zi la alta, astfel incat la mijlocul saptamanii vremea va deveni rece in toata tara. La munte, la altitudini mari, trecator vor fi precipitatii mixte, se mai arata in atntionare.

Sub cod galben se afla judetele Mehedinti, Gorj, Valcea, Arges, Dambovita, Caras-Severin, zonele sudice ale judetelor Hunedoara, Alba, Sibiu si Brasov, partea nordica a judetului Prahova, partea vestica a judetelor Buzau, Vrancea, Bacau.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.